Florin Roman vrea IMUNITATE penală și civilă pentru sefii ASF

Senatul  în calitate de cameră decizională are pe ordinea de zi a plenului de luni proiectul de lege iniţiat de către deputatul PNL Florin Roman, care prevede modificarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului 93/2012 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Autorităţii de Supraveghere Financiară. Iniţiativa legislativă ar oferi imunitate penală şi civilă conducerii ASF şi ar introduce noi beneficii pentru cei care nu domiciliază în Capitală prin decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazare, diurnă şi transport.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 13 octombrie 2020 de către Camera Deputaţilor.

Actualul ministru al Economiei Cladiu Năsui i-a reproşat atunci lui Florin Roman că doreşte să introducă privilegii pentru membrii Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, care deja au salarii de peste 10.000 euro pe lună, şi anume introducerea unor diurne şi „decontarea cheltuielilor pentru politrucii care nu au domiciliul în Bucureşti”.

„Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”, arată un nou alineat introdus prin proiectul de lege.

O astfel de prevedere ar duce la blocarea efectivă a posibilităţii tragerii la răspundere a persoanelor responsabile şi, in acelaşi timp, la consolidarea pasivităţii sau a altor abuzuri de care pot fi vinovaţi aceşti funcţionari ai ASF.

Comentează pe FACEBOOK