luni 8 august 2022
spot_img

Pfizer, BioNTech și Moderna, profit 1.000 USD/secundă

Must read

spot_img

Pfizer, BioNTech şi Moderna fac un profit enorm de pe urma pandemiei de Covid-19, în timp ce 98% din populaţia ţărilor sărace nu este vaccinată. Aceste companii realizează un profit combinat de 65.000 de dolari pe minut din vaccinurile lor anti-Covid, potrivit unui studiu al People’s Vaccine Alliance, scrie AFP, potrivit Hotnews.

Companiile şi-au vândut majoritatea dozelor ţărilor bogate, nu şi naţiunilor cu venituri mici, a declarat People’s Vaccine Alliance, o coaliţie care militează pentru un acces mai larg la vaccinurile COVID.

Conform calculelor sale, realizate pe baza rezultatelor financiare publicate de cele trei companii, ele vor realiza profituri brute de 34 de miliarde de dolari în acest an, sau mai mult de o mie de dolari pe secundă, 65.000 de dolari pe minut sau 93,5 milioane de dolari pe zi.

„Este indecent că câteva companii realizează profituri de milioane de dolari în fiecare oră când doar 2% dintre oamenii din țările cu venituri mici au fost complet vaccinați împotriva coronavirusului”, susține Maaza Seyoum de la filiala africană a People’s Vaccine Alliance.

PVA a spus că, în ciuda faptului că au primit finanţare publică de peste 8 miliarde de dolari, Pfizer, BioNTech şi Moderna au refuzat apelurile de a transfera tehnologie de vaccin către producătorii din ţările cu venituri mici şi medii prin intermediul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, „o mişcare care ar putea creşte oferta globală, reduce preţurile şi salva milioane de vieţi.”

.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro