duminică 10 decembrie 2023

Se interzic maşinile cu volanul pe dreapta

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Maşinile cu volanul pe partea dreaptă ar putea fi interzise în România dacă un proiect de lege depus recent la Senat va fi aprobat. Motivul interzicerii este numărul mare de accidente produse de șoferii acestoe autovehicule.

„Coliziunile sunt frontale, iar posibilitatea de evitare este nulă din cauza lipsei de vizibilitate a şoferilor acestor maşini”. Documentul mai arată că „în ceea ce priveşte accidentele în care au fost implicate maşini cu volanul pe dreapta, majoritatea au fost produse de conducătorii acestor autovehicule. Statistica este înfiorătoare: în 2018 – 102 accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 28 de persoane şi 106 rănite grav, în 2019 – 90 de accidente rutiere grave, soldate cu decesul a 35 de persoane şi 88 rănite grav”, se arată în proiect, scrie Adevărul.

Expunerea de motive mai scoate în evidenţă şi amploarea luată de valul de înmatriculări de maşini cu volanul pe dreapta în România.

Proiectul de lege conţine şi sancţiunile aplicate celor care nu vor respecta noua reglementare. Amenzi până la 1.160 de lei şi reţinerea talonului până la mutarea postului de conducere al autovehiculului pe partea stângă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro