marți 28 noiembrie 2023

Piața Norilor se modernizează! A scăpat de șicanele ONG-iștilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O veste foarte bună pentru locuitorii sectorului 4 a venit la sfârșitul acestei săptămâni de la instanță. Proiectul de modernizare a pieței Norilor este legal și trebuie să continue, au spus judecătorii. Din acest moment, constructorul își poate continua lucrările.

Cei care au vrut să oprească modernizarea cu pricina sunt cei de la EcoCivica. Președintele ONG-ului, Dan Trifu, a mers personal la instanță într-o încercare disperată de a bloca acele lucrări. Activistul este cunoscut ca fiind într-un război deschis cu primarul Daniel Băluță, căruia i-a promis că-i va bloca orice proiect. Trifu a fost recent ținta unor dezvăluiri cu privire la restaurantul și terasa pe care ar deține-o în mijlocul unui parc din sector, amplasat fix pe zona verde pentru care EcoCivica militează. Din acel moment, Trifu s-a simțit atacat și a declarat război administrației Băluță, cei care au de suferit fiind însă tocmai locuitorii Capitalei.

Motive puerile invocate de activist

 

Acțiunea demarată la instanță de către Dan Trifu și asociația sa a avut rolul de a suspenda actele ce stăteau la baza reconstrucției pieței Norilor din cartierul Tineretului. Motivele au fost unele ridicole, așa cum au constatat și magistrații. Ecocivica a invocat suspiciuni potrivit cărora banii publici se vor irosi, iar oamenilor din zonă li s-ar încălca intimitatea după ce noua piață ar fi construită. Aceasta umează a fi mai înaltă decât cea inițială și de aici „grija” ONG-ului.

În prezent, până să fie aprobat noul proiect, piața cu pricina reprezintă un focar de infecție. Vorbim de o construcție șubredă, cu zone insalubre în jur, cu niște grupuri sanitare de secol trecut și cu niște condiții de comercializare a mărfii ce sfidează orice norme sanitare. Imaginile de mai jos vorbesc de la sine..

Grija lui Dan Trifu față de mediu și oamenii din jur a avut mereu o dublă unitate de măsură. În vreme ce acesta urlă pentru protejarea naturii, el este proprietrul unui restataurant cu terasă, ridicat fix în mijlocul parcului. Pentru amenajarea acestuia au fost puși la pământ mai mulți arbori. Cârciuma Trifoiaș din parcul Tineretului a fost mereu scutită de discuțiile sau acuzele ONG-urilor bucureștene. Ca o simplă coincidență, activistul Dan Trifu este prieten intim cu primarul Nicușor Dan, împreună făcând multe acțiuni civice, pe vremea când primul doar visa la fotoliul de primar al Capitalei.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro