sâmbătă 2 martie 2024

Plantație de canabis din fonduri UE, în Bihor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un bihorean a accesat, în 2015, fonduri europene pentru a-și face o fermă de legume. Doar că, cei 40 de mii de euro nu au fost investiți în ardei și castraveți, ci într-o cultură de canabis.

Tânărul fermier, care este inginer agronom de profesie, a fost însă prin cu minciuna. Potrivit Digi24, acesta a fost condamnat de Curtea de Apel Oradea, pe 18 februarie 2022, definitiv, la un an şi şase luni de închisoare. A fost dat şi în urmărire generală deoarece, între timp, s-a făcut nevăzut.

Potrivit anchetatorilor, fermierul avea corturi speciale în care creştea 42 de plante. De asemenea, bărbatul avea toată aparatura necesară înfiinţării culturii: lămpi LED, ventilatoare, filtre, fertilizatoare, transformatoare electrice tip balast, cântar de precizie, un aparat de mărunţit.

Mai mult, s-a descoperit că acesta nu era la prima faptă de acest gen. În 2020, Curtea de Apel Oradea îl condamnase la 150 zile-amendă tot pentru „grădinărit”, fapta vizând o cultură de cannabis descoperită pe 13 iunie 2017, tot la Ineu.

Poliţiştii Antidrog i-au confiscat şi atunci, „logistica” – două corturi, trei lămpi, transformator, ghivece, pastile pentru germinare, termometre de perete, ventilator electric – însă el şi-a cumpărat alta şi a luat-o de la capăt.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro