Plecarea lui Voiculescu de la PMB a iscat scandal în USR+

Plecarea lui Voiculescu de la PMB a iscat scandal în USR+

Administrația PNL-USR de la primăria Capitalei,  sub bagheta lui Nicușor Dan, a debutat cu circ. Întâi,  Vlad Voiculescu a acuzat liberalii din Consiliul General că fac antijoc și sabotează numirea sa ca viceprimar.  După ce a bătut pasul pe loc 2 luni de zile, pentru Voiculescu a apărut o altă oportunitate.  Negocierile USR+ cu liberalii au adus postul de ministru al Sănătății în ograda primilor. Acolo Vlad Voiculescu are expertiză,  așa că urmează să abandoneze primăria pentru fotoliul ministerial. Sursele spun că ar fi lăsat chiar și un nume de înlocuitor,  dacă înțelegerea de la Capitală va fi respectată.  Spunem dacă,  fiindcă primarul Nicușor Dan nu lasă impresia unei deschideri prea mari către useriști..
Gestul lui Vlad Voiculescu a aprins scânteia în USR. Oricum, cei de acolo bănuiau că Voiculescu va merge după funcția mai mare. Zilele trecute, colegul său, Dan Milea îl desființase într-o postare, sugerând ca cineva să îi lase un bilet la ușă în care să îi amintească faptul că ședințele Consiliului General sunt importante..Exact în acele zile, USR+ negocia posturile de miniștri.

Astăzi a ieșit cu o reacție vehementă și Dumitru Dobrev, fondator al Uniunii Salvați Bucureștiul. Acesta se arată deranjat de faptul că un anume Horia Tomescu, și el consilier general, a fost propus viceprimar la Capitală, după plecarea lui Voiculescu. „USR+ e pus în fața unui fapt împlinit și i se comandă ca unui răcan. Este inadmisibil”, susține Dobrev.

Comentează pe FACEBOOK