Ploiești: 10% din polițiștii locali sunt ‘bolnavi’

Unu din zece poliţişti locali din Ploiești a prezentat acte medicale conform cărora poate lucra doar ziua.

Constatarea a fost făcută de primarul Andrei Volosevici care, după ce mobilierul stradal din municipiu a fost vandalizat, a mers pe jos prin oraş şi nu a întâlnit nici măcar un poliţist local.

Edilul anunță, marți, că va cere CNAS verificarea documentelor medicale.

„Vom trimite o adresă către CAS pentru o reverificare a ceea ce înseamnă documentele medicale care stau la baza unor decizii cel puţin ciudate şi a unor încadrări ciudate a ceea ce însemană poliţiştil locali. Sunt 102 poliţişti locali la ordine publică, 10 dintre ei nu pot lucra decât la schimbul unu, este actul medical, pentru că au tensiune, unii dintre ei.

Vreau să fie foarte clar: empatizez foarte mult cu cei care suferă, cu cei care într-adevăr sunt bolnavi, cu cei care într-adevăr au probleme medicale, dar îmi este foarte greu să înţeleg cum cineva care are o problemă medicală gen tensiune poate lucra doar schimbul unu, nu schimbul doi şi trei.

Toate aceste documente sunt emise de către societăţi comerciale care desfăşoară activităţi medicale, de către cabinete medicale şi, cu tot respectul pentru meseria fiecăruia, trebuie făcută o verificare.

Avem aceeaşi situaţie la nivel de dispecerat: este un domn care poate lucra doar ziua, noaptea, nu, şi are act medical în sensul ăsta. (…)

Nu se poate…Când 10% din efectivele Poliţiei Locale legate de ordine publică nu pot desfăşura activitatea decât din când în când, pe româneşte, avem o problemă în sensul ăsta pentru că poate ăsta este unul dintre motivele pentru care îi vedem mai rar pe stradă”, a declarat primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, marţi, într-o conferinţă de presă, potrivit News.ro.

Comentează pe FACEBOOK