sâmbătă 2 martie 2024

PMB și Primăria Sector 4 vor dezvolta proiecte comune

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Capitalei se va asocia cu Administraţia Parcului Natural Văcăreşti şi cu Sectorul 4 în scopul dezvoltării de proiecte şi iniţiative comune.

Un proiect în acest sens a fost adoptat în şedinţa de luni a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

„Încheiem un parteneriat cu Primăria Sectorului 4 pentru administrarea Parcului Natural Văcăreşti. Este firesc ca această autoritate locală să contribuie şi ea la administrarea unui bun care este pe teritoriul său administrativ”, a declarat primarul general general al Capitalei, Nicuşor Dan, scrie Agerpres.

Asocierea urmează să deruleze proceduri de achiziţie sau contractare:
– a studiilor, expertizelor şi evaluărilor necesare în vederea emiterii Planului de management şi a Regulamentului privind Parcul Natural Văcăreşti;
– a serviciilor de punere în siguranţă şi reabilitare a punctelor de acces în zona Parcul Natural Văcăreşti;
– a serviciilor de cadastrare a zonei Parcul Natural Văcăreşti.

Asocierea va contracta şi va întreprinde de urgenţă măsuri şi acţiuni de igienizare şi ecologizare a zonei. Totodată, planul de măsuri prevede asigurarea patrulării şi monitorizării ariei, de către personal specializat, pentru prevenirea depozitării ilegale a deşeurilor, a distrugerilor şi afectării ecosistemului.

Asocierea urmează să deruleze un concurs internaţional în vederea identificării soluţiilor pentru administrarea şi dezvoltarea de proiecte şi iniţiative comune, care au drept scop dezvoltarea zonei Parcul Natural Văcăreşti. De asemenea, se vor face demersuri pentru accesarea de programe de finanţare.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro