duminică 14 iulie 2024

PMP cere coaliției adoptarea unei noi Legi a Sănătăţii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Petru Movila, președintele PMP Iași, cere coaliției PSD – PNL dezbaterea proiectului de lege depus de PMP în Parlament privind adoptarea unei noi Legi a Sănătăţii.
„Noi vedem numai cârpeli, minciuni și desconsiderare din partea dlui ministru al Sănătății față de cei din Sănătate. Doar minciuni au fost livrate sindicatelor din Sănătate.
Este nevoie de o nouă lege a Sănătăţii şi o noua lege a salarizării personalului bugetar pentru că legea care a fost făcută a suferit cel puţin 30 de modificări legislative pentru că erau spitale în care o categorie profesională primea creşteri salariale şi toate celelalte nu primeau, respectiv farmacişti, bioingineri, biochimişti, psihologi, şi cadre medii.
Trebuie o atitudine corectă față de sindicate și față de medici.
Chiar și în cazul negocierilor, din punctul de vedere al PMP, la orice discuții cu partenerii sociali, pe lângă ministrul respectiv, trebuie să fie ministrul Muncii și ministrul Finanțelor ca să garanteze că ce se negociază se încadrează în legislația muncii, iar Ministerul de Finanțe poate asigura finanțarea punctelor negociate”, a explicat liderul PMP Iaşi într-o intervenţie la B1Tv.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro