luni 25 septembrie 2023

„România educată” a fost declarată constituțională

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Curtea Constituțională a declarat miercuri constituționale legile Educației din proiectul „România educată” al președintelui Klaus Iohannis. Astfel, controversatele legi merg la promulgare, după ani de zile de tergiversări.

”Încă o victorie pentru învăţământul românesc! Pachetul legislativ „România Educată” a trecut şi de testul constituţionalităţii. Legea învăţământului preuniversitar şi Legea învăţământului superior au în spate zeci de mii de ore de elaborare, sute de discuţii cu partenerii importanţi din domeniu, mii de observaţii analizate şi săptămâni întregi de dezbatere parlamentară. A fost depus un efort colectiv pentru un proiect atât de necesar pentru România”, scrie ministrul Educației, Ligia Deca, pe Facebook.

Ea îşi exprimă încrederea că Legile educaţiei vor transforma sistemul de învăţământ din România şi îl vor aduce la performanţa dorită.
”La rândul meu, în calitate de ministru, voi face tot ce stă în puterea mea astfel încât obiectivele să fie îndeplinite, iar copiii noştri să înveţe într-un mediu de calitate, bazat pe echitate, respect şi profesionalism. Fiecare elev va avea şanse egale de a se dezvolta. Le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi şi au contribuit, astfel încât pachetul legislativ „România Educată” să ajungă în acest punct important!”, afirmă ministrul Educaţiei.

CCR a respins miercuri ca neîntemeiate sesizările depuse de USR şi Forţa Dreptei pe legile educaţiei naţionale, a anunţat instituţia. 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro