duminică 14 iulie 2024

PNL a ales calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE 14.50 – PNL a ales vineri, la Sinaia, calea „prin noi înşine” în alegerile din 2024, respectiv să meargă pe listă proprie şi să nu facă alianţă cu PSD. Votul a fost dat în unanimitate în şedinţa conducerii partidului, potrivit News.ro.

Stirea initiala

Liberalii s-au reunit, vineri, în şedinţa conducerii, care are loc la Sinaia. Se discută subiectul alegerilor de anul viitor. PNL-iștii trebuie să decidă dacă vor merge pe cont propiu, în alianță cu PSD sau într-o coaliție de dreapta.

Potrivit unor surse liberale, liberalii se vor folosi în analiză de sondajele de opinie realizate la nivel naţional dar şi cele 45 de cercetări sociologice realizate la nivel local şi judeţean pe acest subiect, scrie News.ro.

Astfel, cele trei scenarii sunt: dacă vor aborda anul electoral “Prin Noi Înşine”, alături de PSD într-o alianţă electorală sau într-o largă coaliţie de dreapta.

În cadrul analizei vor fi consultaţi toţi liderii de filiale precum şi foştii preşedinţi ai PNL dar şi preşedinţii Consililor Judeţene şi ai municipiilor reşedinţă de judeţ.

Potrivit surselor citate, cea mai mare parte a liberalilor preferă ca partidul să meargă pe cont propriu la alegerile de anul viitor şi chiar şi cei care până acum ar fi preferat o alianţă cu PSD s-au răzgândit şi consideră că PNL trebuie să intre singur în alegeri. 
Amintim că deputatul PSD Marian Mina i-a ironizat pe liberali afirmând că nu i-a invitat nimeni într-o alianță pentru alegerile din 2024, ba mai mult riscă să nu treacă pragul electoral.
Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro