joi 7 decembrie 2023

PNL vine cu Ciucă premier/ PSD are alta propunere

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă este premierul propus de PNL pentru formarea Guvernului PNL-PSD-UDMR. Nicolae Ciucă va negocia direct cu Marcel Ciolacu și Kelemen Hunor componența viitorului Guvern.

De cealaltă parte, liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, anunță că „PSD are propria propunere pentru funcția de premier”. Întrebat de reporteri dacă are o înțelegere pentru a-l accepta pe Nicolae Ciucă premier, Ciolacu a replicat: ”Dacă aveam o înțelegere cu Iohannis credeți că stăteam în criza asta două luni? E absurd”.

Prin decizia luată în Biroului Executiv al PNL se arată că Iohannis a reușit să-și impună favoritul, iar Florin Cîțu a fost nevoit să renunțe la scaunul de premier – funcție care îi asigura puterea și controlul partidului, scrie Hotnews.

Tot, în ședina BEX liberalii au stabilit și un calendar pentru învestirea Guvernului, calendar pe care vor să-l propună partenerilor de guvernare. Astfel, săptămâna viitoare, luni-22 octombrie vor să depună lista cu programul de guvernare și lista miniștrilor Cabinetului Ciucă, audieri marți, miercuri și joi cel mai târziu să fie învestit noul Guvern.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro