vineri 14 iunie 2024

PNL nu pleacă de la guvernare, spune Rareș Bogdan, deși lideri din partid cer acest lucru

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

 

PNL nu renunță la coaliția cu PSD

 

La nici 24 de ore după alegeri, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora lideri PNL din teritoriu cer ruperea de PSD și trecerea în opoziție, astfel să-i fie pregătit terenul lui Nicolae Ciucă pentru candidatura la prezidențiale contra lui Marcel Ciolacu.

Deși PSD vorbește încă despre un candidat comun, PNL a exclus acest lucru și înainte de alegeri, și acum.

„Suntem un partid responsabil. Nu o să facem doar pentru nişte calcule meschine cu caracter electoral, dezechilibru şi haos în România. Am luptat ca România să rămână stabilă, ca România să ajungă la absorbţie de bani europeni de peste 90%. Deci PNL nu pleacă de la guvernare. Ca să fie extrem de clar acest lucru pentru toată lumea. PNL nu părăseşte corabia guvernării şi Partidul Naţional Liberal sigur că analizează, alături de liderii noştri din ţară, analizăm fiecare situaţie în parte şi acolo unde am pierdut şi acolo unde am câştigat”, a declarat Rareş Bogdan, transmite Digi24.

 

Rareș Bogdan: rezultatele la alegeri arată că românii au votat în cunoştinţă de cauză

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat că rezultatele la alegeri arată că românii au votat în cunoştinţă de cauză, în condiţiile în care liberalii şi-au dublat procentul şi au ajuns la peste 28% la vot politic, în urmă cu un an PNL fiind cotat la 14%.

„PNL are peste 13.000 de consilieri locali, peste 500 de consilieri judeţeni”, a mai precizat el. Acesta a mai spus că este făcută renumărarea voturilor la Bistriţa, acolo unde PNL părea că a pierdut primăria la cinci voturi, „dar existau câteva secţii suspecte cu voturi anulate, aşa că am cerut renumărarea voturilor”. Bogdan a adăugat că partidul a cerut renumărarea şi la Vrancea, unde scorul este de sub 0,26% în favoarea PSD.

„Le mulţumesc tuturor peste 2,3 milioane de români care au acordat încrederea lor PNL şi mai ales echipei PNL, celor 280.000 de membrii şi activişti care au făcut o campanie excepţională.

Rezultatele confirmă că PNL rămâne principala forţă de dreapta a României, la un procent de peste 28% la vot politic, o chestiune care ne onorează şi, în acelaşi timp, ne obligă pentru ceea ce va urma în următoarea perioadă a acestui an electoral. Sigur că pentru noi, care în urmă cu un an de zile eram cotaţi la 14 procente, dublarea procentului electoral la votul politic ne demonstrează că românii au ales în bună cunoştinţă de cauză, corect şi în funcţie de realizările noastre atât la centru, cât şi în teritoriu, în comunele şi judeţele conduse de liberali”, a afirmat Rareş Bogdan, luni la sediul partidului din Modrogan.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro