vineri 14 iunie 2024

India: val de căldură record! Intemperii istorice

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Valul de căldură actual care afectează India este cel mai lung înregistrat vreodată în această țară, potrivit directorului Biroului Indian de Meteorologie. Temperaturile extreme sunt avertizate și tot mai neiertătoare.

In zonele din nordul Indiei, un val de căldură intens a lovit la jumătatea lunii mai, provocând temperaturi extreme de peste 45 de grade Celsius.

Potrivit principalului expert meteorolog din India, Mrutyunjay Mohapatra, se pare că am avut parte de cea mai lungă perioadă (de căldură) până acum, cu durata de aproximativ 24 de zile în diferite părți ale țării. Declarațiile au fost făcute într-un interviu acordat cotidianului Indian Express.

Potrivit meteorologului, puteți să vă așteptați la scăderi ale temperaturii ca urmare a ploilor musonice care se deplasează spre nordul țării în ultima lună de iunie. Este important să fim pregătiți pentru aceste condiții dificile, deoarece există posibilitatea să se repete și în viitor.

„Dacă nu se iau măsuri de precauție sau de prevenție, valurile de căldură vor deveni mai frecvente, mai lungi și mai intense”, a explicat el.

India
record de temperatura in india

India se situează pe locul al treilea în topul ţărilor cu cele mai mari emisii de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Guvernul indian s-a angajat să ajungă la zero emisii nete până în 2070, cu aproximativ două decenii mai târziu decât majoritatea ţărilor occidentale industrializate.

În prezent, India se bazează în mare măsură pe cărbune pentru a-și produce electricitatea.

Potrivit meteorologului indian, activităţile umane cum ar fi creşterea populaţiei, industrializarea şi transporturile duc la o acumulare de monoxid de carbon, metan şi clorocarburi în atmosfera noastră.

El a continuat să spună: „Nu doar ne punem în pericol pe noi înșine, ci și viitoarele generații”.

Cercetările ştiinţifice au confirmat că schimbările climatice provoacă valuri de căldură mai lungi, mai frecvente şi mai intense în întreaga lume. Aceste descoperiri ne încurajează să luăm măsuri pentru a reduce impactul nostru asupra mediului şi pentru a proteja planeta noastră.

Valul de căldură extremă din India a dus la temperaturi record în New Delhi, egalând recordul anterior al capitalei de 49,2°C înregistrat în 2022.

În data de 29 mai, o staţie meteorologică automatizată din Mungeshpur, aflată în apropierea metropolei New Delhi, a raportat o temperatură record de 52,9°C pentru India. Cu toate acestea, ulterior s-a constatat că această valoare a fost cauzată de un senzor defect al stației și nu reflecta corect temperatura reală.

În aceeași zi, alte 17 stații din New Delhi au înregistrat o temperatură maximă de 49 de grade Celsius.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Culin Valentina
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro