marți 28 noiembrie 2023

PNL și PSD nu găsesc numitor comun privind premierul

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Negocierile PNL, PSD și UDMR se prelungesc, pentru că PSD nu renunță la varianta premierului prin rotație, Marcel Ciolacu declarând că „e exclus să vină Ciucă premier pentru următorii 3 ani”.

Concret, PSD nu renunță la varianta ca Marcel Ciolacu să fie premier prin rotație cu Florin Cîțu.

Liderii celor trei partide s-au întâlnit marți pentru retușuri la programul de guvernare, iar discuțiile vor continua și miercuri.

„Împreună cu cei de la PSD trebuie să găsim această variantă şi mergem împreună. Această coaliţie trebuie să meargă cu numele de premier. (…) Este vorba de coaliţie, este un premier al coaliţiei. Nu va merge PNL cu un premier la Cotroceni. (…) Asta e soluţia cu care vom merge. Nu o să mergem fiecare partid cu o variantă de premier”, a declarat și Florin Cîțu.

Kelemen Hunor a dezvăluit însă că discuţiile au fost foarte aprinse. Liderul UDMR afirmă că, indiferent cine va fi premierul, trebuie să fie preşedinte de partid, pentru că altfel coaliţia nu va funcţiona.

 ”Aici, colegii noştri nu s-au înţeles şi fiecare doreşte să fie primul. Ei trebuie să decidă şi am înţeles că asta va fi decizia de astăzi a liberalilor, dacă acceptă ideea de rotaţie, dar cine urcă primul, aici nu ştiu, nu îmi dau seama, e înghesuială mare”, a spus Kelemen.

Acesta a mai precizat că partidele trebuie să meargă la Palatul Cotroceni cu un singur premier, atâta vreme cât lucrezi la un program de guvernare. ”Suntem departe de acea fază”, a spus el.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro