luni 15 iulie 2024

Propunere PNL: Nevaccinații să-și plătească spitalizarea

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Propunere dură a PNL: Persoanele nevaccinate anti-Covid să fie obligate să-și plătească spitalizarea dacă fac boala și au nevoie de internare. Spitalizarea pentru COVID-19 nu e deloc ieftină: 8.000 de euro pentru un bolnav internat la ATI, potrivit calculelor realizate de Newsweek România.

Potrivit INSP, peste 90% dintre persoanele care ajung în stare gravă la terapie intensivă și apoi mor provind din rândul persoanelor nevaccinate. 

Nivelul de vaccinare anti COVID-19 din România este încă la cel mai scăzut nivel din UE, alături de Bulgaria. Doar circa 35% dintre români au schema completă de imunizare împotriva bolii.

În aceste condiții, la dezbaterea din Camera Deputaților a legii privind introducerea obligatorie a certificatului verde, PNL a introdus un amendament care prevede că persoanele nevaccinate, care au nevoie de spitalizare pentru COVID-19, să fie obligate să acopere cheltuielile din buzunarul propriu. 

„Prin derogare de la normele legale în vigoare, persoanele prevăzute la alin.(5) care sunt testate pozitiv și necesită spitalizare pentru tratamentul anti COVID achită cheltuielile de spitalizare”, se arată în amendamentul menționat. 

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro