duminică 14 iulie 2024

PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

PNL va avea propriul candidat la prezidenţiale, a declarat, miercuri, ‘cu toată responsabilitatea’ președintele partidului, Nicolae Ciucă. Acesta a mai spus că susţine cu tărie ca fiecare dintre partide să îşi mobilizeze electoratul şi să aibă propriile opţiuni pentru a intra în prezidenţiale şi generale.

PNL a decis: nu face alianță cu PSD la prezidențiale

 

”Vă pot spune cu toată responsabilitatea că Partidul Naţional Liberal va avea propriul candidat la alegerile prezidenţiale şi toate aceste scenarii, cum este normal în viaţa politică şi în dezbaterea publică, fac deliciul analizelor. Dar, acum, când discutăm şi nu se va schimba această abordare, PNL va avea propriul candidat”, a declarat preşedintele PNL.

Întrebat dacă vede posibil scenariul în care PSD îl poate susţine pe Nicolae Ciucă, liderul PNL a spus că susține ca fiecare dintre cele două partide mari să aibă propriul candidat.

”Dacă ne uităm la cifrele obţinute de fiecare partid, suma lor e considerabil mai mare decât votul obţinut pe lista comună. Electoratul fiecăruia dintre noi trage şi se mobilizează pentru tot ceea ce înseamnă valorile şi identitatea fiecărui partid. Ca atare, în momentul de faţă susţin cu tărie ca fiecare dintre noi să ne mobilizăm electoratul şi să avem propriile opţiuni pentru a intra în alegerile prezidenţiale şi generale”, a precizat șeful liberalilor, potrivit News.ro.

Preşedintele PNL a fost întrebat şi despre un tandem Nicoale Ciucă preşedinte şi Marcel Ciolacu premier.

”După ce avem alegerile şi vedem care sunt din nou rezultatele şi opţiunea cetăţenilor la vot, trebuie să existe o majoritate considerabilă în Parlament care să formeze o coaliţie pentru a putea să guvernăm pe principiul stabilităţii în continuare. Pentru că aceşti aproape trei ani de zile au demonstrat că, atunci când o coaliţie are această majoritate consistentă, poate să asigure deciziile necesare ca ţară să treacă prin situaţii deosebite, situaţii de criză şi, cum vedem perspectiva, cel puţin pe termen scurt va fi nevoie de stabilitate politică.”, a mai declarat Ciucă.

 

PSD face congres pentru desemnarea candidatului la prezidențiale

 

Și PSD își dorește candidat propriu la prezidențiale. Paul Stănescu, secretarul general al partidului, a a nunțat că social-democrații vor avea un congres pentru stabilirea prezidențiabilului.

„E o cutumă în PSD ca președintele să candideze la funcția prezidențială și eu cred că domnul Ciolacu își asumă rolul ăsta. (…) Cred că decizia ar trebui să vină săptămâna asta, pentru că deja săptămâna viitoare trebuie să dea Hotărârea de Guvern cu calendarul alegerilor. Cred că  săptămâna aceasta va fi hotărâtoare în ceea ce privește candidatura la prezidențiale în această Coaliție”, a completat numărul doi din PSD. 

Chestionat dacă PSD l-ar putea susține pentru funcția de președinte al României pe Nicolae Ciucă, Stănescu a replicat: „Nu! E ceea ce v-a zis domnul Ciolacu. PSD-ul nu-și permite să nu aibă candidat la funcția prezidențială”. 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro