sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Popescu a găsit vinovații în cazul tragediei de la CE Oltenia

Must read

spot_img

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a găsit vinovații în cazul accidentului produs în cariera Jilț, soldat și trei morți și zece răniți. Liberalul cere demiterea președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și a unui membru al directoratului CE, Marius Negru.

Între timp, minerii din Cariera Jilț, județul Gorj, protestează atrăgând atenția asupra condițiilor proaste în care sunt nevoiți să lucreze. Tanchetele cu care intră în mină sunt vechi de 30-40 de ani, nemaifăcându-se investiții de pe vremea lui Ceaușescu. Oamenii refuză acum să mai muncească și solicită demisia conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO), dar și a lui Virgil Popescu.

Ce spune Virgil Popescu

Popescu a cerut Consiliului de supraveghere al CEO Oltenia eliberarea din funcția de președinte și director a lui Daniel Burlan, precum și a lui Marius Negru, dar și schimbarea directorului Direcției comerciale responsabil cu achizițiile în companie.

„Punerea în pericol a vietilor unor angajați e inacceptabilă și asta s-a întâmplat. Se folosesc mașini vechi de peste 40 de ani (…) Din analiza Corpului de Control a reieşit clar că procedura privind achiziţia trebuie îmbunătăţiţă.

Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor şi identificarea celor care au întocmit caietele de sarcini. Am solicitat schimbarea celui care se ocupă de protecţia în muncă”, a adăugat ministrul Energiei.

Liderul de sindicat Manu Tomescu, despre protestul minerilor de la Cariera Jilț

„E vorba despre colegii mei de la cariera unde s-a întâmplat accidentul, o carieră de suprafață. Din informațiile pe care le am și ce am vorbit cu colegii de acolo, oamenii sunt revoltați în primul rând în urma declarațiilor ministrului Energiei și a celor din conducerea companiei care, imediat după accident, au ieșit în media și au declarat și la dvs și la alte posturi că acei oameni nu ar fi trebuit să se urce în acele mijloace de transport.

Or imediat după accident și chiar și dimineața aceasta, oamenilor li s-au pus la dispoziție aceleași tanchete și acele tanchete practic sunt singurele care pot intra într-o carieră minieră de suprafață. Oamenii de 30 – 40 de ani fac transportul de la sediul carierelor până la utilaje numai cu aceste mijloace de transport.

Aceste declarații îi deranjează, că nu spun realitatea”, a declarat Manu Tomescu, pentru B1 TV.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro