joi 22 februarie 2024

Poșta nu îi abandonează pe suspecții de coronavirus

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE: La câteva ore după ce șeful Poștei Române anuțase că poștașii nu vor mai livra pensiile și alocațiile, Horia Grigorescu s-a răzgândit. Instituția anunță că, după o discuție cu Ministerul Sănătății, s-a decis ca distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare să se realizeaze de către “poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie.”

Redăm mai jos comunicatul integral.

„Referitor la decizia de a suspenda livrarea trimiterilor către adresele poștale în care se află persoane în carantină sau autoizolare, precizăm că a fost o decizie cu aplicabilitate limitată, până la momentul la care instituţiile abilitate urmau să ne transmită modalitatea de lucru stabilită, în vederea colaborării cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică, acestea urmând să transmită periodic lista cu persoanele care se află în situaţiile mai sus menţionate.

În acest moment, ca urmare a discuţiilor cu reprezentanţii Ministerului Sănătaţii s-a stabilit faptul că nu există riscul de contaminare, atâta timp cât distribuirea prestaţiilor sociale către persoanele aflate în autoizolare se realizează de către poştaşii dotaţi cu echipament, măşti, mănuşi şi ochelari de protecţie. Pentru cazurile excepţionale şi anume persoane care sunt deja internate în spital, există posibilitatea întocmirii unei procuri în baza careia aparţinatorii vor putea ridica prestaţiile sociale cuvenite, precum şi toată corepondenţa.

Reamintim că suntem în contact permanent cu autorităţile locale abilitate şi cu Direcţiile Judeţene de Sănătate Publică şi menţionăm că, până în acest moment, niciun beneficiar de prestaţii sociale nu a fost afectat şi nici nu anticipăm să existe vreun caz în care vreun client să nu işi primească drepturile cuvenite.

Aceste măsuri vizează protejarea angajaților noştri, dar şi protejarea populaţiei, limitând astfel răspândirea cu noul tip de Coronavirus. Poşta Română îşi reafirmă, astfel, rolul de partener social, atât al instutuţiilor publice, cât, mai ales, al cetăţenilor”, transmite Poşta Română într-un comunicat.

Știrea inițială.

Directorul General al Poștei Române, Horia Grigorescu, a trimis joi o circulară către oficiile poștale din țară prin care le solicită poștașilor să nu mai livreze pensiile și alocațiile către cetățenii aflați în carantină din cauza coronavirusului.

“Începând de joi, în toate locațiile pentru care s-a instituit măsursa de carantinare în spații special amenajate sau la domiciliu sau sunt în autoizolare, Poșta Română la suspenda orice activitate de livrare a trimiterilor poștale, a drepturilor de protecțuie socială, precum și a oricăror altor servicii/prestații care implică contactul direct între salariații poștali și persoanele aflate în carantină/autoizolare”, se arată în circulară

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor este de părere că livrarea pensiilor și alocațiilor la persoanele aflate în carantină se poate face fără probleme de poștași, dacă își iau măsuri de protecție.

„Am discutat cu domnul ministru Costache și așteptăm o adresă oficială prin care să ni se spună procedurile pe care trebuie să le urmeze poștașii. Nu vor fi probleme în livrarea pensiilor și alocațiilor”, a declarat Lucian Bode, pentru Digi24.ro.

„În cazul persoanelor aflate în carantină, a celor peste 30 de persoane, poștașii pot purta un echipament special de protecție, iar în cazul celor izolați la domiciliu, poștașii pot purta o mască. Dar așteptăm comunicarea oficială a ministerului Sănătății”, a mai declarat Bode.

Un număr de 38 de persoane sunt în carantină instituţionalizată la nivel naţional pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID-19 (coronavirus), iar alte 11.311 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi sub monitorizare medicală, informează Grupul de Comunicare Strategică.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro