Povestea primarului din Deveselu, reales deși a murit, subiect la CNN

Povestea primarului din Deveselu, reales deși a murit, subiect la CNN

Povestea primarului din celebra comună Deveseu, care a fost reales la alegerile din 27 septembrie deși e mort, i-a uimit pe jurnaliștii de la CNN. Ion Alimana strâns nu mai puțin de 63,98% din voturile exprimate.

 CNN relateaza despre motivul pentru care a fost votat Aliman si despre pelerinajul de la cimitir care a avut loc în comună după numărarea voturilor.

Jurnaliștii americani povestesc cum Aliman a murit cu câteva zile înainte de alegeri, dar buletinele de vot fuseseră deja publicate așa că a rămas pe lista candidaților. Oamenii din sat pare că l-au apreciat foarte mult pe edilul din satul unde se află scutul antirachetă al NATO, astfel că l-au votat și post-mortem.

După ce a fost ales și câștigător, sătenii au mers cu lumânări la cimitir la edilul mort reales.

 „Este victoria ta. Să știi ca vei fi mândru de noi. Odihnește-te în pace”, spune un bărbat, relateză postul american, citat de Digi 24.

Totodată se amintește că acesta nu este singurul astfel de caz din România. Publicația relateaza ca oamenii dintr-un sat din estul țării au votat, în 2008, un candidat care a murit chiar în ziua alegerilor. Este vorba despre comună Voinesti, din județul Iași.

Comentează pe FACEBOOK