marți 28 noiembrie 2023

Prefectul Capitalei a sesizat instanța în cazul Clotilde Armand

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prefectul Capitalei Toni Greblă a sesizat instanţa de judecată și a cerut anularea dispoziţiilor prin care primarul Sectorului 1 s-a desemnat manager de proiect şi şi-a majorat indemnizaţia lunară cu până la 30%.

„Am solicitat instanței de contencios administrativ să dispună anularea celor cinci dispoziții în care primarul Sectorului 1 s-a desemnat manager al unui proiect cu finanțare europeană și prin următoarele patru s-a atribuit un spor la indemnizația de primar de 30%, alături de sporul de 25% pe care îl încasa.”, a spus prefectul, transmite Europa Fm.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, este acuzată de Agenția de Națională de Integritate de incompatibilitate și conflict de interese. Noua funcție i-ar fi adus venituri suplimentare de 18.000 de lei la salariu.

Deciziile primarului Clotilde Armand au fost suspendate pe perioada procesului. Greblă spune că dacă acuzațiile se vor adeveri, Armand trebuie să dea banii înapoi. 

„Noi am apreciat că cele cinci dispoziții sunt nelegale, odată ce a fost sesizată instanța de judecată, efectele acelor dispoziții au fost suspendată, urmând ca la terminarea procesului, odată cu rămânerea definitivă, în cazul în care dispozițiile vor fi anulate, trebuie recuperate sumele plătite în plus”, a mai precizat Greblă.

În replică, primărița a susținut că Dispoziția 715/18 februarie 2022, prin care a preluat direct coordonarea proiectului de prevenire a corupției în Primăria Sectorului 1, a fost avizată pentru legalitate, pe 8 martie 2022, chiar de către Prefectul Capitalei.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro