duminică 3 martie 2024

Premierul Ciolacu spune că și el și-a dorit să plece din țară la un moment dat

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Aflat într-o vizită de câteva zile în Statele Unite, premierul Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu mai mulți români stabiliți acolo, cărora le-a dezvăluit că și el și-a dorit să plece din țară la un moment dat, nemulțumit fiind de condițiile de trai.

„Sunt pentru prima oară în Statele Unite mai mult de 24 de ore. Data trecută am fost doar într-un tranzit către America de Sud, într-un demers cu OSCE. Am încercat acum 30 de ani, la fel ca şi dumneavoastră, să fac parte din diaspora românească, undeva în Europa, în Marea Britanie. Nu am reuşit acest lucru. A încercat şi fratele meu. În Germania a stat vreo zece ani şi pe urmă a revenit în ţară împreună cu familia”, a susținut Ciolacu.

Totodată, premierul a susținut la eveniment că românii nu pot fi aduși înapoi în țară decât dezvoltând serviciile publice şi infrastructura și că și el și-a dorit la un moment dat să plece din România.

„Nu am venit să insist să reveniţi în România, pentru că ştiu că n-o veţi face. Aţi realizat şi aveţi deja o familie în Statele Unite şi sunt ferm convins că vă este foarte greu să reveniţi în acest moment în România. În schimb, putem dezvolta lucruri împreună”, a declarat Marcel Ciolacu, la întâlnirea cu românii din SUA, potrivit Agerpres.
El a mai spus că speră ca SUA să devină cel mai important investitor direct în România şi cel mai important partener comercial non-UE al țării noastre.
Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro