marți 25 martie 2025

Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii Anastasia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Prima condamnare cu închisoare în baza Legii Anastasia a fost pronunţată de Judecătoria Alba Iulia. Este vorba de un tânăr de 19 ani care a condus băut şi a ucis trei tineri de 17, 18 și 25 de ani. El a fost condamnat, în primă instanţă, la cinci ani de închisoare cu executare.

 

Condamnare de 5 ani în baza Legii Anastasia

 

„Prima condamnare la închisoare cu executare în baza Legii #Anastasia a fost pronunțată de Judecătoria Alba Iulia, pe 29 mai.

Un tânăr de 19 ani a primit 5 ani de închisoare cu executare, în primă instanță, după ce a ucis trei persoane, în noaptea de 28 august 2023, la o lună de la intrarea în vigoare a Legii Anastasia. Șoferul avea o alcoolemie de aproape 2 la mie și și-a recunoscut faptele.
Cei trei tineri decedați aveau 17, 18 și 25 de ani. Ultimul trebuia să se căsătorească, logodnica sa urmând să nască în perioada ulterioară evenimentului rutier.
Nu ignorați legea, nu ignorați viețile altora și nici pe a voastră. Nu vă mai urcați la volan băuți, drogați sau fără permis auto. Riscați închisoarea cu executare dacă ucideți pe cineva. Și, mai nou, o lege intrată recent în vigoare, pe care am inițiat-o, prevede suspendarea cu până la 10 ani a dreptului de a avea permis, în cazul consumului de droguri sau a unei alcoolemii peste limita penală, de 0,8 la mie.”, a scris pe Facebook Robert Cazanciuc, inițiatorul legii.

Legea Anastasia a intrat în vigoare în vara anului trecut

Legea Anastasia a intrat în vigoare în vara anului trecut, fiind denumită astfel în memoria unei fetiţe de 4 ani din județul Iași care a fost ucisă, în 1 iunie 2022, în faţa casei sale, de către o femeie fără permis de conducere.

Potrivit Legii Anastasia, săvârșirea omorului din culpă de către un șofer care a condus fără permis, sub influența alcoolului sau a substanțelor psiho-active se pedepsește cu închisoarea, fără posibilitatea ca instanța să dispună suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro