vineri 14 iunie 2024

Ciucă dezvăluie ținta PNL la alegerile din 9 iunie

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă a dezvăluit, joi, care este ținta PNL la alegerile de duminică, 9 iunie. Președintele Senatului a spus că își dorește ca PNL să câștige alegerile locale. În ceea ce privește europarlamentarele,  ţinta alianţei PNL-PSD este de a lua 50 plus unu din numărul de locuri care revin României în Parlamentul European (PE), a precizat acesta.

 

Ce își dorește Ciucă pentru PNL la alegerile din 9 iunie

 

Nicolae Ciucă a declarat la DcNews, despre ţinta pe care alianţa PNL-PSD şi-a propus-o la alegerile europarlamentare din 9 iunie, că îşi propun să câştige jumătate pluc unu din mandate.

”Noi am discutat de cum am anunţat lista comună, că ţinta noastră este 50 plus unu din numărul de locuri din Parlamentul European”, a declarat Ciucă, Despre alegerile locale, liderul liberal a afirmat că PNL vrea să câştige aceste alegeri, aşa cum a făcut-o şi în 2020.

”Noi ne aşteptăm, am muncit şi muncim în continuare pentru a obţine un rezultat foarte bun. Nu vă ascund faptul că ne dorim să câştigăm aceste alegeri. PNL a câştigat alegerile locale şi în anul 2020, ca atare toată această efervescenţă a activului de partid, toate aceste elemente de campanie specifică localelor nu au vizat decât maximizarea scorului PNL”, a arătat Nicolae Ciucă.

Despre modul în care au făcut filialele PNL campanie, Ciucă a spus: ”Nu sunt mulţumit, sunt foarte mulţumit de cum s-a derulat campania, de modul în care s-au implicat toţi membrii PNL, de la conducerea partidului, la liderii de filiale la activul de partid şi chestiunea aceasta mă determină să răspund că PNL va avea un scor foarte bun”.

”Haideţi să ne aducem aminte care erau previziunile legate de PNL, după 5 ani de guvernare? PNL, după 1990, este cel care a asigurat prezenţa la guvernare peste 4 ani, am intrat în al cincilea an şi nu este uşor, trebuie să recunoaştem că guvernarea erodează, are anumite obiective care se îndeplinesc, altele care nu se îndeplinesc”, a mai arătat preşedintele PNL.

România trebuie să aleagă 33 de membri în Parlamentului European.

 

Ciucă avertizează că urmează o perioadă cu ‘multe contre’

 

”În aceste alegeri, Partidul Naţional Liberal are un număr impresionant de femei pe listele de la alegerile locale. Peste 9000. Deşi egalitatea de gen e astăzi mai echilibrată decât acum 20 de ani, ştim că încă există discriminări şi abuzuri la adresa femeilor. Nu există săptămână în care să nu auzim despre cel puţin un act de violenţă, de cruzime, de hărţuire, de agresiune sexuală, fizică sau verbală împotriva femeilor. De aceea, doamnele şi domnişoarele care anul acesta fac un pas în politică sunt reprezentative în lupta pentru egalitatea de gen,”, afirmă preşedintele PNL, potrivit News.ro.

Nicolae Ciucă precizează că ”schimbarea de mentalitate în România în ce priveşte rolul femeii în politică nu este uşoară. Vor fi multe contre şi multă rezistenţă, însă cele 9000 de femei care candidează la alegerile locale din partea PNL vor netezi drumul pentru următoarea generaţie de femei politician”.

”România trebuie să arate respect femeilor. Să le protejeze drepturile şi să le încurajeze să se implice cât mai mult în toate domeniile din societate. Pe 9 iunie, vă îndemn să susţineţi cele peste 9000 de femei de pe listele PNL, principalul partid care promovează egalitatea de gen şi sprijină familiile din România”, mai spune liderul PNL.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro