sâmbătă 20 iulie 2024

Primari legitimi, o șansă pentru România

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Fară echivoc, evenimentul anului 2020 în politică s-a petrecut ieri. De drag sau de nevoie, nici nu mai contează, guvernul Orban și-a asumat răspunderea pe legea alegerilor locale în două tururi. Este exact ce își dorea întreaga Românie, noi toți, sătui de caricaturile de primari pe care îi vezi la tot pasul. Era de neconceput ca un ales local, oricum s-ar numi el, să poată ajunge primar cu doar 15-20 la sută din voturile unei comunități. Apoi să se împăuneze 4 ani cu celebrul “truism”: Pe mine m-a ales poporul!

Nu toți cei care se hlizeau la Cotroceni sunt și astăzi fericiți

Gestul guvernului va avea și o altă semnificație. Va arăta cât de lași sunt parlamentarii mioritici și câte broaște este dispus PSD-ul să înghită. O spun ca pe o prinsoare, pe care o fac astăzi, cu dumneavoastră. În mod normal, atât social-democrații, cât si alte formațiuni mici și vocale (mă refer cu precădere la UDMR) vor trebui să susțină moțiunea și, implicit căderea guvernului. Adică să facă un pas hotărât către anticipate!

Toți cei care amenințau executivul cu demiterea, în cazul trecerii la două tururi, își vor da arama pe față! Pentru PSD, alegerile anticipate ar însemna Apocalipsa. Astăzi sunt la 18 la sută. UDMR-ul riscă să rămână pe margine. ALDE rămâne sigur pe margine. Probabil de-asta Tăriceanu tot încearcă o cotețărie politică de luni bune, care din fericire nu îi iese. Colacul de salvare pentru Tăriceanu și ai săi s-a dezumflat demult. Nici Ponta nu s-ar băga prea repede în alegeri, fiindcă nu mai are cu ce. Au fugit oamenii din barca Pro România, precum șobolanii la inundații.

În tot acest peisaj trist, PNL-ul și-a asumat normalitatea. O spun cu toată credința, cu riscul de a fi acuzat că le țin partea. Un guvern cu o majoritate extrem de firavă în spate și-a asumat un proiect de lege ce nemulțumește mulți parlamentari. Dar vine pe sufletul românilor. Dacă ne scapă și de nesimțitele pensii speciale, atunci chiar că merită respect…

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro