duminică 26 mai 2024

Primăria Sectorului 2, contracte dubioase pentru locurile de joacă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Primăria Sectorului 2 a dat prin achiziție directă, în data de 16 aprilie, contracte de încă 1 milion de lei pentru locuri de joacă, unei singure firme, scrie Hotnews.

Potrivit unor documente oficiale, 15 contracte au fost atribuite firmei Belmar Prod. Obiectul contractelor este furnizarea de locuri de joacă și echipamente de joacă – leagăne, căsuțe etc.

Nu este pentru prima dată când Primăria Sectorului 2 umple de bani această firmă. Pe 27 martie, instituția a mai atribuit firmei Belmar Prod 50 de contracte, în valoare totală de circa 3 milioane lei, pentru produse asemănătoare.

Deși era logic ca, dacă instituția avea nevoie de atât de multe obiecte de acest gen, să facă licitație și să încheie un acord-cadru sau un contract mare, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile și sparg contractul mare în zeci de contracte mici care se înscriu în plafoanele pentru achiziții directe”, scrie sursa citată.

Despre Belmar Prod

Firma Belmar Prod are doi acționari: Andreea-Elena Biță și Marius-Cristian Biță. Societatea a fost înființată în 2008 și are sediul social Sat Dumbrava Roşie, Comuna Dumbrava Roşie, Județul Neamţ.

Potrivit datelor din noul sistem electronic de achiziții publice, firma a câștigat în ultimii ani 169 de contracte prin cumpărări directe, 4 prin proceduri simplificate și 4 licitații deschise.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro