Primarul din Bușteni și-a descoperit latura ecologistă după 3 partide

Primarul din Bușteni și-a descoperit latura ecologistă după 3 partide

Un alt candidat al cărui profil e bine să îl cunoască alegătorii este cel al fostului primar din Bușteni. Vorbim de orașul care le dă fiori tuturor celor care pleacă în week-end la munte, fiind așezat pe DN1, exact acolo formându-se acele cozi de kilometri. Senatorul Emanuel Savin a fost un expert al ‘cotelilor’ parlamentare în mandatul trecut. A fost unul dinre cei care a semnat moțiunea de cenzură împotriva guvernuui Dăncilă,dar când să și voteze ceea ce iscălise, s-a dat lovit. După ce a picat totuși Vasilica Dăncilă, a fost printre primii care s-au înghesuit să semneze învestirea guvernului Orban. Probabil pentru că nu a primit ceea ce dorea, a votat cu mânie proletară și moțiunea împotriva aceluiași guvern.

Așa cum am spus, Savin și-a făcut intrarea în politica mare pe mâna PD-L, având 3 mandate consecutive de primar la Bușteni. Și-a regasit valențe social-democrate când l-a făcut PSd-ul senator, iar apoi a avut o scurtă trecere pe la PNL, în perioada în care aceștia căutau voturi pentru a-l înscăuna pe Orban. Dacă nu a primit ce aștepta, a plecat și de aici cu strigături, acuzând liberalii că promovează corupți și dubioși, în dauna sa. Vorbim de un personaj ce s-a făcut viral prin declarația sa controversată, cât era primar: „80 la sută din funcționari iau o mică șpăguță, ca să trăiască și ei, nu să se îmbogățească”. Primarul a omis atunci să spună dacă regula i s-a aplicat și lui, pe perioada celor 12 ani de mandat, în care petrecerile, cumetriile și ceremoniile la primăria Bușteni s-au ținut lanț.

Fost prelucrător prin așchiere

Ascensiunea lui Savin s-a făcut dificil. După terminarea liceului industrial și ca să scape de munca grea de prelucrător prin așchiere, acesta s-a făcut portar de fotbal la Oțelul. Cum nu era talentat, nu a făcut mulți purici nici aici. S-a remarcat doar cu activitatea din pauzele competiționale, când făcea bișniță cu produse din Rusia. La finalul anilor 90, în timpul țărăniștilor și-a scos cu adevărat banii la vedere. A cumpărat fostul hotel BTT din Bușteni, căruia îî pune numele fiului său, Alexandros. Cam tot în aceeași perioadă pune mâna pe fabrica de baterii Acumulatorul, împreună cu finul său, omul de afaceri Nae Nicolae. Banii încep să vină și omul începe să își facă intrarea în cercurile selecte de la București. Savin apare în poze tot mai frecvent, alături de președintele de atunci, Ion Iliescu. Mai mult, o delegație serioasă din care făceau parte toate concurentele Miss Turism, competiție organizată de același Emanoil Savin, a făcut furori pe folurile Palatului Cotroceni. Se pare însă că pe Iliescu nu l-au impresionat divele, căci lanțul de iubire dintre cei doi s-a rupt curând.

Așa cum am spus, partidele mari nu și-au mai deschis porțile și tura aceasta pentru cel al cărui mandat de parlamenar se încheie luna viitoare. Așa că omul a trebuit să se mulțumească cu ce a găsit. Adică locul 1 pe listele Partidului Ecologist Român, acolo unde s-au aciuat și alți indezirabili, precum Liviu Pleșoianu și Șerban Nicolae. Cum era de așteptat, Savin va deschide lista în județul în care s-a consacrat, la Prahova.

Comentează pe FACEBOOK