sâmbătă 20 iulie 2024

Programul Rabla 2020, exclusiv online

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Programul Rabla 2020 continuă și pe timp de pandemie de coronavirus, dar în condiții speciale.

Ministerul Mediului anunță că depunerea dosarelor pentru programele Rabla Calsic 2020 și Rabla Plus 2020 se vor depunde exclusiv online.

Astfel, obligativitatea prezentării certificatului de distrugere și radiere a autovehiculelor vechi a fost înlocuită cu o comunicare online către dealer, în care să fie specificate data și numele operatorului unde mașina a fost casată.

De asemenea, certificatele de atestare fiscală privind impozitele şi taxele locale au fost înlocuite cu o declarație pe proprie răspundere din care să reiasă că viitorul posesor al mașinii noi nu are datorii la stat, la momentul achiziției.

În privința termenelor de depunere a dosarelor, acestea au fost modificate după cum urmează:

  • Rabla Clasic: valabilitatea notei de înscriere, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice a fost extinsă cu 60 de zile (de la 120 la 180 de zile).

În privința casării autovehiculului termenele au fost prelungite cu 60 de zile de la data emiterii notei de înscriere pentru persoanele fizice, iar pentru persoanele juridice termenul este de 180 de zile de la data emiterii contractului de finanțare și a notei de înscriere.

  • Rabla Plus: valabilitatea notei de înscriere atât pentru persoanele fizice, cât și pentru persoanele juridice a fost extinsă cu 40 de zile (de la 180 la 220 de zile), de la data emiterii, potrivit fonduri-structurale.ro.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro