luni 25 septembrie 2023

Începe “Fără drujbe!”. Măcelul din Duminica Floriilor

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Sfidarea celor care ne taie pădurile nu mai are limite! Am ajuns bătaia de joc a Europei, în vreme ce toți aleșii noștri ne dau asigurări că nimeni nu taie și nu exportă lemnul… De fapt, ne mint cu nerușinare! Jurnalist.ro demarează astăzi o campanie vehementă împotriva tăierilor de păduri, fie că vorbim de cele ilegale, fie că este vorba de marile companii blindate de documente. Campania se va numi “FĂRĂ DRUJBE!”. Vom prezenta cât de des posibil imagini și filmări cu jaful din păduri, vom arăta documente, vom identifica vinovați, vom da nume de persoane și companii și vom cere socoteală autorităților. Indiferent cât de sus va merge complicitatea, promitem să o demascăm. Pe adresa de email contact@jurnalist.ro vă așteptăm cu orice fel de probe, filmări sau informări, cu rugămintea ca la subiectul mesajului să treceți “Stop defrișări”. Chiar și izolați, românii trebuie să lupte pentru ceea ce le este furat zilnic!

Primul episod al campaniei FĂRĂ DRUJBE!

Primul episod al campaniei “FĂRĂ DRUJBE” va fi o compilație de evenimente petrecute în Duminica Floriilor, sărbătoare extrem de importantă în calenarul Creștin Ortodox. Vorbim de o zi liberă atât conform calendarului religios, cât și pe cale administrativă. Toate filmările și imaginile pe care le veți vedea sunt din acea zi. Este de prisos să ne întrebăm care ar fi interesul unor firme de a-și trimite angajații la muncă taman în această zi, plătind probabil mai mult decât pentru o zi normală de lucru. În mod evident s-a mers pe ideea muncii într-o zi în care organele de control nu lucrează. Nu că ne-am baza foarte mult pe ele, dar totuși…

O barjă încarcă lemn din Balta Ialomiței

Această filmare a ajuns deja în spațiul public. Cel puțin ultima sa parte. Este vorba de o barjă care încarcă lemn din Balta Ialomiței, vizavi de comuna Borcea. O parte din lemn fusese deja trecut peste brațul Dunării și lăsat pe margine pentru a fi încărcat în camioane. Cealaltă parte, mult mai însemnată cantitativ, era încărcată pe transportatorul fluvial și urma să ajungă la Cernavodă. De acolo pleacă direct în Italia, una din țările ce cumpără masiv asemenea produse din România. Ca urmare a surprinderii în flagrant a acestei încărcături, Jurnalist.ro a solicitat puncte de vedere atât Regiei Naționale a Pădurilor, cât și Gărzii de Mediu. Este important de spus că proprietarul lemnului din Balta Ialomiței este statul român, nu vorbim de exploatații private. Deci dacă acele tăieri au fost făcute cu acte, acordul nu ar fi putut veni decât de la instituțiile statului român.

Această fotografie a fost făcută tot duminică, 12 aprilie, în jurul orei 14, într-o cu totul altă zonă geografică. Vorbim de Slănic Moldova. Din păcate fiind vorba de un camion în mers, cel care a făcut fotografia nu a avut stabilitatea necesară, cât să putem vedea numărul mașinii încărcate cu lemn. Deci nu se pot sesiza autoritățile. Înțeleg însă că județul Bacău, mai ales zona din vecinătățile Mănăstirii Cașin, este complet devastată. Majoritatea camioanelor circulă după ora 16, transportatorii fiind probabil conștienți de programul oficial al organelor de control.

Județul Argeș, localitatea Robaia

În fine, ultimul material din grupajul Duminicii Floriilor este cel de mai sus. Aici este județul Argeș, localitatea Robaia. Reacția celui care filmează este mai mult decât firească și vine la scurt timp după declarațiile premierului Ludovic Orban la postul public de televiziune. Acesta din urmă a declarat că România ar fi o țară mai mult importatoare de masă lemnoasă și nicidecum una din care lemnul să plece peste hotare. Această constatare adâncă a iritat zeci de mii de români, în special activiștii civici, care văd în fiecare zi camioane, barje, garnituri de tren ce iau drumul exportului. În episoadele următoare vă vom prezenta documente halucinate ce deschid liniștit calea tăierilor pentru firmele străine profilate pe așa ceva.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro