joi 22 februarie 2024

Programul „Rabla local”: 3.000 de lei pentru o mașină mai veche de 15 ani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Persoanele fizice vor putea să primească în perioada următoare 3.000 de lei de la primăria de care aparțin pentru casarea unei mașini mai vechi de 15 ani, conform programului „Rabla local”, al cărui ghid de finanțare a fost publicat în Monitorul Oficial.

Programul „Rabla local” este separat faţă de „Rabla clasic”, prin care se pot cere bani de la stat pentru înlocuirea maşinilor vechi cu unele noi, mai puţin poluante, şi „Rabla plus”, destinat cumpărării de maşini electrice sau hibride.

La programul pentru casarea mașinilor uzate nu pot să participe și persoanele juridice, iar persoanele fizice care primesc banii nu vor fi obligate să îi folosească pentru a achiziționa un autoturism nou.

Persoanele fizice interesate să își caseze mașina veche vor trebui să se adreseze primăriei de care aparțin cu domiciliul sau reședința. Ele trebuie să nu aibă restanțe la plata taxelor, impozitelor, amenzilor și contribuțiilor către bugetul de stat și cel local.

Maşina care urmează să fie casată trebuie să aibă la data solicitării o vechime mai mare sau egală cu 15 ani, calculată de la anul fabricaţiei, şi o normă de poluare Euro 3 sau inferioară.

La casat vor putea fi aduse maşini mici, microbuze şi autoutilitare sau autospeciale uşoare. La programul pentru casarea maşinilor uzate nu vor putea participa şi persoanele juridice, scrie Rador

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro