marți 6 iunie 2023

Proiect anti- LGBT adoptat tacit de Senatul României

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Un proiect de lege care îngrădește drepturile și libertățile comunităților LGBTI a fost depus de șapte parlamentari UDMR. Proiectul a fost aprobat. Potrivit acestora valorile tradiționale, bazate pe creștinism sunt in pericol.

Proiectul prevede „protejarea copilului împotriva difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la nașere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității”, scrie HotNews.

Inițiatorii cred că teoria genului reprezintă un pericol la adresa valorilor tradiționale, „bazate pe creștinism, și însuși nucleul de bază al societății, familia creștină”.

„Copilul are dreptul de a fi protejat împotriva abuzului, neglijării, exploatării, traficului, migrației ilegale, răpirii, violenței, pornografiei prin internet, difuzării prin orice mijloace de conținuturi privind devierea de la sexul stabilit la naștere sau popularizarea schimbării de sex sau a homosexualității, precum și a oricăror forme de violență, indiferent de mediul în care acesta se află: familie, institutii de invațământ, medicale, de protectie, medii de cercetare a infracțiunilor și de reabilitare/detenție, internet, mass-media, locuri de muncă, medii sportive, comunitate etc”.

Cei care au inițiat proiectul sunt Zakarias Zoltan, Kulcsar-Terza Jozsef, Benedek Zacharie, Seres Denes, Konczei Csaba, Biro Rozalia-Ibolya, Gal Karol.

Proiectul va ajunge în Camera Deputaților care este decizională. Dacă va fi aprobat, va ajunge la Președintele Klaus Iohannis, care poate promulga sau nu legea.

Ungaria a adoptat anul trecut legea care interzice ”reprezentarea sau promovarea” în rândul minorilor a homosexualităţii sau a schimbării de sex.

Legea a fost calificată de preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept o „ruşine”şi descrisă drept „un atac la adresa democraţiei, a statului de drept şi a drepturilor fundamentale”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro