sâmbătă 22 iunie 2024

Protest la MAI. Vela: Coarnă are salariul mai mare ca mine

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Protest la sediul MAI, marți, în ziua în care instituția și-a prezentat raportul de activitate pe 2019.

Marcel Vela a răbufnit la adresa liderului sindical Dumitru Coarnă, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și al Personalului Contractual, și susține că acesta urmărește un mandat în Parlamentul României.

„Avem Jandarmerie, avem ISU, avem Poliția de Frontieră, avem prefecturi, dânșii reprezintă doar un segment – IGPR, nu reprezintă tot ministerul. Ei în mod normal ar fi trebuit ca toate aceste măsuri, toate aceste revendicări să le facă la IGPR și acolo dacă nu le rezolvau veneau la ministru. (…) De ce nu se duce acest sindicat să-și ceară drepturile la ei în parohie, adică la IGPR. Vin la minister.

Așa cum ați văzut, există o opacitate din partea conducerii acestui sindicat. Vreau să știe lumea, sunt 16 sindicate în MAI. Acest sindicat e condus de un pensionar, pentru că nu este angajatul MAI. Este un pensionar al MAI, care convinge într-un mod mai mult sau mai puțin profesionist anumiți lideri de sindicat din țară, care au venit astăzi aici să ceară un lucru, care deja ieri era stabilit, era discutat.

Ei știu că e imposibil, dar ce face aici pensionarul care conduce sindicatul și care are un salariu la sindicat mai mare decât ministrul Afacerilor Interne… are preocupări electorale și veți vedea peste două luni, și viața îmi va da dreptate, că va fi un frumos candidat politic pentru Parlamentul României. Este o diversiune și, din păcate, au căzut în această capcană membri de sindicat onești, care au venit aici să strice un moment frumos, chiar al activității lor”, a tunat Marcel Vela la sediul MAI.

„Sunt un adept al dialogului și respect dreptul la liberă exprimare, deși vreau să precizez că, astăzi, acum, aici, polițiști care trebuie să aplice legea și care vă dau dvs. amenzi atunci când faceți un protest care n-are autorizație, tocmai ei au făcut un protest neautorizat. Ca să subliniem caracterul, devotamentul și profesionalismul unor polițiști, care fac proteste fără a fi autorizați. Am dorit să discut cu ei, ca orice manager, care discută cu colegii, subalternii pe care îi coordonează la un moment dat”, a dăugat Vela.

Totodată, Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC, i-a răspuns prompt ministrului Marcel Vela.

„Venim aici dintr-un motiv extrem de simplu. Dl Vela nu respectă legea. Avem multe decizii judecătoreşti prin care trebuie să se pună în executare nişte decizii legate de salarii, pe care dl Vela nu le pune în practică. Una dintre deciziile ÎCCJ este egalizarea salariilor, pentru că avem doi poliţişti care lucrează în acelaşi loc cu salarii diferite. Aşa înţelege dl Vela democraţia. Eu am spus: mă pot aresta, pot face ce vor cu mine, dar vreau să trăiesc într-o ţară în care democraţia să fie bine înţeleasă şi bine aplicată, nu aşa”, a declarat Dumitru Coarnă la protestul poliţiştilor din faţa MAI.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro