PSD se pregătește de anticipate

Unul dintre liderii județeni PSD a declarat pentru pentru Mediafax că Marcel Ciolacu le-a dat ordin să se pregătească pentru alegeri anticipate. Acesta susține că Paul Stănescu a avut discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le prezenta planul de organizare.

„Președintele (PSD-n.r.) Marcel Ciolacu ne-a dat ordin ca Partidul Social Democrat să se pregătească pentru alegerile anticipate. Ne-a spus că actuala criză politică va avea ca finalitate alegerile anticipate”.

În acest moment la PSD a fost organizată echipa de campanie națională. Împreuna cu consultanții partidului se lucrează la strategia PSD în vederea anticipatelor.

„Peste 2,1 milioane de pliante au fost distribuite deja către toate județele. De altfel, secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a avut în această săptămână discuții cu secretarii executivi din filiale pentru a le transmite planul de organizare pentru perioada următoare”, spun alte surse din conducerea social-democraților.

Președintele Klaus Iohannis spunea pe 7 octombrie că, „în realitate, este aproape imposibil de declanșat alegeri anticipate”.

„Ce ar aduce? Aceleași partide, probabil cu aceleași procente, poate puțin, puțin modificate, ceea ce ne-ar exact înapoi în situația în care suntem astăzi. Deci, în teorie, în Constituție sunt prevăzute astfel de alegeri, însă ele, constituțional, nu sunt bine definite și nu au avut loc niciodată până acum, din aceste considerente, alegeri anticipate. Faptul că un partid tot defilează cu alegeri anticipate mi se pare mai degrabă o formă de eschivă din partea acestui partid, decât altceva”, declara șeful statului.

Constituția spune că, după consultarea preşedinţilor celor două Camere şi a liderilor grupurilor parlamentare, Preşedintele poate să dizolve Parlamentul. Asta în cazul în care nu se acordă votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare.

Comentează pe FACEBOOK