luni 26 februarie 2024

Rafila, noi detalii despre morții de la Spitalul Murgeni, care au mâncat ‘pomană’ de la mănăstire

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a oferit noi detalii despre tragedia de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni, în care 29 de persoane au ajuns la spital, iar 3 au decedat, după ce au mâncat pomană de la o mănăstire.

„În cazul a trei dintre acești pacienți, situația s-a complicat, a evoluat rapid nefavorabil. Au avut tulburări hemodinamice majore și au decedat trei dintre ei”, a spus ministrul Sănătății.

„În total, 29 de pacienți au fost transferați la trei spitale unde puteau să primească și asistență medicală de terapie intensivă. Cele trei spitale sunt două din județul Vaslui, respectiv Spitalul din Bârlad și Spitalul din Vaslui, și, bineînțeles, și Spitalul de la Iași, care este un centru regional cel puțin în zona patologiei infecțioase”, a continuat el, potrivit b1.ro.

Toți pacienții care se află internați au o evoluție favorabilă, mai spune ministrul. 

„Să sperăm că situația dramatică de ieri nu va mai continua în niciun fel, nu se vor mai înregistra noi victime. Este important să vedem care este sursa acestei toxiinfecții sau intoxicații, după caz, nu știm încă, și, bineînțeles, Poliția, care desfășoară la rândul ei o anchetă, de data aceasta penală, va prezenta sigur, în momentul în care vor avea mai multe informații, concluzii legate de desfășurarea acestei situații”, a mai spus ministrul.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro