duminică 14 iulie 2024

Rata Natalității, Cel Mai Mare Dușman al Armatei Coreei de Sud

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Cu cea mai mică rată a natalității din lume, Coreea de Sud se confruntă cu posibilitatea de a nu mai avea suficiente efective pentru a menține armata la capacitate maximă. Având în vedere prudența constantă față de amenințările nucleare din partea Coreei de Nord, țara dispune în prezent de o forță activă de aproximativ jumătate de milion de soldați.

Cu toate acestea, având în vedere o rată a natalității de doar 0,78 copii per femeie pe parcursul vieții, această situație demografică devine unul dintre cei mai mari „dușmani” ai țării în prezent, conform experților citați de CNN. Este posibil ca Coreea de Sud să fie nevoită să își reducă forțele armate în viitorul apropiat.

„Cu rata actuală a natalității, viitorul este predeterminat. Reducerea forței va fi inevitabilă”, a spus Choi Byung-ook, profesor de securitate națională la Universitatea Sangmyung.

Pentru a menține efectivele actuale, armata sud-coreeană trebuie să recruteze 200.000 de soldați anual. Cu toate acestea, în 2022, numărul de nașteri a fost mai mic de 250.000. Prin distribuirea egală între bărbați și femei, se estimează că peste 20 de ani, atunci când acești copii ar atinge vârsta militară, doar aproximativ 125.000 de bărbați vor fi disponibili pentru cele 200.000 de poziții necesare.

În Coreea de Sud, femeile nu sunt recrutate în armată, iar cele care se oferă voluntar reprezintă doar 3,6% din efectivele actuale ale forțelor armate, conform datelor Ministerului Apărării.

Proiecțiile realizate de Statistics Korea indică o continuare a scăderii anuale a numărului de nou-născuți, cu 220.000 în 2025 și 160.000 în 2072.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro