duminică 14 iulie 2024

Reacția Jandarmeriei după acuzațiile lui Clotilde Armand

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Reacția Jandarmeriei după acuzațiile lui Clotilde Armand este una cât se poate de vehementă. Jandarmeria Bucureşti respinge, luni, afirmaţiile primarului Sectorului 1 şi precizează că angajaţii instituţiei nu gestionează materiale electorale. Informaţia potrivit căreia angajaţii instituţiei ar prelua saci cu voturi pentru a le distruge este ”complet falsă”. În plus, potrivit Jandarmeriei, persoanele surprinse în înregistrarea video nu sunt angajaţi ai instituţiei.

 

Nu gestionăm, sub nicio formă, materiale electorale, este reacția Jandarmeriei

 

„În legătură cu afirmaţiile apărute în spaţiul public, prin care un candidat la Primăria Sectorului 1 acuză că «Jandarmeria ridică, în scopul distrugerii, sacii cu voturi din Piaţa Amzei, de la Biroul Electoral al Sectorul 1», precizăm că această informaţie este complet falsă”, a transmis, luni, Jandarmeria Capitalei, citată de News.ro.

Sursa citată a rpecizat că Jandarmeria Capitalei nu gestionează, sub nicio formă, materiale electorale.

„Totodată, unitatea noastră, prin atribuţiile specifice şi în conformitate cu prevederile Legii nr. 33 din 2007 (republicată) privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, cu modificările şi completările ulterioare şi ale HG nr. 947 din 2004 privind stabilirea duratei şi condiţiilor de păstrare a materialelor necesare votării, asigură paza transporturilor materialelor electorale, acestea fiind efectuate cu autovehicule care nu aparţin Jandarmeriei Române”, a mai transmis instituţia.

Jandarmeria București precizează că, potrivit Statutului său, instituția este apolitică şi nu desfăşoară activităţi electorale.

„Nu în ultimul rând, subliniem faptul că persoanele care manipulează sacii, evidenţiate în filmarea efectuată în zona Biroului Electoral al Sectorului 1, nu sunt angajaţi ai Jandarmeriei Române”, a mai transmis sursa citată.

 

 Armand: Premierul a dat ordin să vină Jandarmeria să distrugă sacii cu voturi din Amzei

 

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand, care îşi dispută funcţia cu candidatul PSD-PNL George Tuţă, acesta proclamându-şi deja victoria, a afirmat luni că liderul PSD, premierul Marcel Ciolacu, a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice şi să distrugă sacii cu voturi din Piaţa Amzei de la Biroul Electoral al Sectorului 1, concluzia sa fiind că „ce face acest guvern este un atentat la democraţie şi la valorile statului de drept”.

„În loc să accepte să renumere voturile, Marcel Ciolacu a dat ordin să vină Jandarmeria să ridice și să distrugă sacii cu voturi din Piața Amzei de la BES Sectorul 1. Nu mai are răbdare să aștepte contestația de la Biroul Electoral Municipal, nu mai așteaptă nici verdictul magistraților privind falsurile din procesele-verbale, să fie lămurită situația sutelor de voturi aruncate în plus în urne sau cum au dispărut în neant mii de buletine albe de vot. Vrea să facă imposibilă orice renumărare. Se șterg cu rapiditate urmele fraudelor electorale de la Sectorul 1. Ce face acest guvern este un atentat la democrație și la valorile statului de drept.”, a scris primarul Sectorului1  pe facebook.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro