duminică 14 august 2022
spot_img

Recensământ „măsluit” spre binele primăriilor

Must read

spot_img

Recenzarea populației de pe teritoriul României s-a încheiat la începutul acestei luni, iar la prima vedere unele cifre atrag suspiciuni. MSpre exemplu, mai multe comune din judeţul Gorj, unele izolate, au înregistrat o creştere spectaculoasă şi neaşteptată a numărului de locuitori, deşi aceştia nu au domiciul în zonele respective, scrie adevarul.ro. Evident, adevărul stă ascuns în spatele unor strategii bine puse la punct, toate în avantajul primăriilor și angajaților.

„Scopul nostru a fost să rămânem localitate de gradul II”, a explicat pe scurt primarul unei comune în care s-a produs acest fenomen.

„Dacă Teleşti avea estimată o populaţie de 2.356, au fost recenzaţi 3.071 de oameni. De asemenea, la Bolboşi, de la 2.684 au fost recenzați 3.400. În continuare, la Mătăsari era o estimare de 4.200 de persoane, s-a ajuns să se recenzeze 5.200. O creştere semnificativă este şi la Roşia de Amaradia, de la 2.600 la 3.100. Hurezani a înregistrat o creştere de la 1.400 la 1.600. La Dăneşti, de la 3.900 la 4.700“, a spus prefectul judeţului Gorj, Marcel Iacobescu, la o emisiune de la Radio Accent.

Acesta a adăugat că diferențele rezultă din faptul că multe persoane au ieșit la pensie și au luat decizia să plece din respectivele locuri, fără însă ca să își facă și mutație.

Dorința de a se menține localitate de gradul II și de a nu retrograda are la bază interesul primăriilor și angajaților de acolo. În cazul în care localitatea dobândește un grad inferior, numărul de salariaţi de la primărie ar trebui să fie mai mic, iar accesarea de fonduri europene ar fi afectată.

Datele transmise vor fi însă supuse unui amplu proces de verificare, Vasile Păunescu, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Statistică Gorj, declarând că situația va fi analizată.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro