miercuri 29 noiembrie 2023

Reduceri la facturile de electricitate și gaz

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

În contextul majorării prețurilor la electricitate și gaz, ministrul Energiei Virgil Popescu anunță reduceri la facturile din timpul iernii pentru aproximativ 14 milioane de români.

Popescu a venit cu explicații despre cele două variante analizate de Guvern pentru a ajuta populația cu venituri medii să-și plătească facturile majorate după liberalizarea pieței.

”Nu vă pot da acum o sumă certă, dar vă asigur că va fi simțitoare, se va simți, trebuie să facem un calcul vis-a-vis și de buget și un procent sau un număr de kilowatti pentru că până la urmă asta am discutat, pe care îi vom plăti, și care se va simți în factură.

Am văzut facturi de 27.000 de lei, de 22.000 de lei, de 11.000 de lei, de 6.000 de lei și furnizorul, care este tot acea companie, dă vina pe distribuitor. Care, culmea, să vezi, este tot compania lui. Adică, o bătaie de joc la adresa românilor nu am văzut și vom lua clar măsuri”, a spus Virgil Popescu la Europa Fm.

Concret, statul ar urma să plătească la iarnă o parte din factură pentru românii cu venituri medii sau cu un consum mediu. Compensația ar urma să se aplice de la 1 noiembrie până în martie.

De asemenea, ministrul a cerut și ANRE să preia toate plângerile românilor legate de facturile uriașe.

”Voi avea o discuție cu ANRE, astfel încât să-și mărească acel call-center, este treaba lor să răspundă la sesizările oamenilor pentru că ei sunt aceia care au posibilitatea să folosească acest instrument, de a verifica furnizorii și de a le da amenzi mari”, a spus Virgil Popescu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro