duminică 14 iulie 2024

Toate regulile după care începe noul an școlar

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Noile reguli valabile la deschiderea anului școlar au fost anunțate, miercuri, de ministrul Educației și cel al Sănătății.

Toţii copiii vor veni la şcoală şi la grădiniţă, dar la o rată de incidenţă a cazurilor COVID de peste 6 la mie, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele.

”La atingerea ratei de infectare de 6 la mia de locuitori în localitate, toate creșele, grădinițele și școlile vor funcționa cu prezență fizică. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie rămân deschise creșele și grădinițele, toți elevii intră în on-line, cu o singură excepție – învățământul special. După depășirea ratei de infectare de 6 la mie nu vor mai fi permise nici măcar activitățile remediale.”,  a spus ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

La apariţia unui caz de coronavirus într-o clasă, toţi elevii din acea clasă învaţă online timp de 14 zile, mai puţin cei care au peste 12 ani şi s-au vaccinat sau au trecut prin boală.

Dar şi ceilalţi pot reveni la repede la şcoală, dacă se testează.

”Când apare un caz pozitiv, elevii din clasa elevului care a fost diagnosticat pozitiv să continue învățământul online, timp de 14 zile, dar se poate reveni începând cu ziua a 8-a, prin testare antigen rapidă, în condițiile în care rezultatele acestor teste sunt negative. Această testare se organizează în școli pentru copiii de clasele a 7-a, a 8-a și învățământul liceal, la apariția unui caz pozitiv în școală copiii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală în ultimele 180 de zile pot continua să învețe față în față”, a precizat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății.

Masca rămâne obligatorie în sălile de clasă şi sunt acceptate şi măştile textile. În curtea şcolii, elevii nu sunt obligaţi să poarte mască şi nici la orele de educaţie fizică.

Trebuie menţinută distanţarea fizică între elevi, iar clasele, sălile de sport şi cele unde copiii iau masa trebuie aeriste cât mai des.

Ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății privind începerea școlilor poate fi consultat AICI

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro