vineri 8 decembrie 2023

Refuză transfuzia pentru că donatorii s-au vaccinat anti-Covid

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Un cuplu anti-vaccin refuză o transfuzie pentru o operație vitală a copilului lor de teama contaminării cu serul anti-Covid pe care l-ar putea conține sângele donatorilor.

Mai mult, de pe urma dezinformărilor cu privire la vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, o organizație face legătura între donatorii nevaccinați, dând naștere unei așa-numite mișcări „sânge pur”, transmite agenția AFP, citată de Agerpres.

Aceste teorii nu se bazează însă „pe nicio dovadă ştiinţifică”, a declarat Katrine Wallace, medic epidemiolog la Universitatea Illinois din oraşul american Chicago.

„Dacă sângele unei persoane vaccinate este donat unei persoane care nu este vaccinată, persoana care primeşte transfuzia nu devine vaccinată”, a explicat ea.

Acest lucru nu i-a împiedicat pe internauți să ceară crearea unor bănci de sânge dedicate persoanelor care nu au fost injectate, o solicitare primită și de medicii din America de Nord.

Recent, un cuplu din Noua Zeelandă s-a opus unei intervenții chirurgicale de salvare a vieții copilului lor, deoarece se temeau că acesta va primi sânge de la un donator vaccinat.

O instanță le-a retras temporar custodia copilului pentru a permite desfășurarea procedurii, dar cazul a devenit emblematic pentru militanții anti-vaccin.

Aceste cazuri „se răspândesc ca un foc de paie” pe internet, „atrăgând atenția asupra teoriilor conspirației anti-vaccin”, spune Katrine Wallace.

În grupuri private create pe reţelele de socializare, apărătorii conceptului de „sânge pur” îndeamnă la violenţe împotriva personalului medical implicat în campaniile de vaccinare şi afirmă, în mod eronat, că persoanele vaccinate mor în masă.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro