sâmbătă 28 ianuarie 2023
spot_img

Papa Francisc: A fi homosexual nu este o crimă

Must read

spot_img

„Homosexualitatea nu este o crimă, anumite legi sunt nedrepte”, spune papa Francisc. Dumnezeu își iubește toți copiii așa cum sunt ei, iar episcopii catolici trebuie să le primească în biserică pe persoanele LGBTQ, a mai precizat Suveranul Pontif într-un interviu acordat The Associated Press, potrivit Hotnews.

 „Acești episcopi trebuie să treacă printr-un proces de schimbare și să folosească tandrețea, cea pe care Dumnezeu o are pentru fiecare dintre noi.

A fi homosexual nu este o crimă (…) Toți suntem copii ai lui Dumnezeu și Dumnezeu ne iubește așa cum suntem și pentru puterea cu care fiecare dintre noi luptă pentru demnitatea noastră”, a adăugat Papa Francisc în interviul pentru AP.

Astfel de legi care incriminează homosexualitatea sunt comune în Africa și în Orientul Mijlociu și datează din perioada colonială britanică sau sunt inspirate de legea islamică. Unii episcopi catolici le-au susținut cu fermitate ca fiind în concordanță cu învățătura Vaticanului, în timp ce alții le-au calificat drept o „încălcare a demnității umane”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro