sâmbătă 13 aprilie 2024

Raport: Care a fost principala cauză a tragediei de la CE Oltenia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

​Principala cauză a tragediei de la Complexul Energetic Oltenia, unde 3 oameni au murit, a fost folosirea unui vehicul de transport marfă pentru transportul de persoane, a anunțat joi ministrul Energiei, Virgiul Popescu.

Mai mult, potrivit acestora, muncitorii nu aveau nicio protecție, iar când vehicul cu un grad mare de uzură s-a răsturnat pe o pantă într-un drum greu de practicat, peste aceștia au picat și echipamentele aflate în vehiculul de transport. 

„Principala cauză a fost că cele 2 echipe de reparații care s-au deplasat de la locul reparației la sediul carierei au fost îmbarcate într-un mijloc de transport marfă, care nu putea transporta persoanele împreună cu echipamentele si fără nicio protecție.

Acesta s-a răsturnat pe o pantă într-un drum foarte greu de practicat în acea perioadă și 3 persoane au decedat, principala cauză fiind tocmai folosirea unui autovehicul de transport marfă pentru transportul persoanelor fără nicio protecție pentru acele persoane.

M-am deplasat seara atunci la carieră si prima măsură a fost schimbarea directorului sucursalei miniere, adică cel care răspunde de toate exploatările din CE Oltenia, precum și a șefului carierei Jilț Sud.

Corpul de control a venit imediat, a încheiat raportul preliminar. Principala cauză v-am spus-o mai devreme, este stipulată și in acel raport, și în urma concluziilor preliminare, în 23 ianuarie am cerut schimbarea din funcție ai ultimilor doi membri ai Directoratului CE Oltenia, directorii Burlan și Negru.

Eliberarea acestora din funcție s-a făcut în urmă cu 2 zile de către Consiliul de Supraveghere”, a spus Popescu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro