Renault, din nou într-o situație critică

Renault, din nou într-o situație critică

Renault are din nou nevoie de ajutorul statului francez. De această dată problemele par a fi mai grave ca niciodată. Se vorbește chiar și de închiderea unor uzine.

Încă dinainte de scandalul Ghosn, Renault suferea, iar acțiunile au scăzut dur în ultimii doi ani, scrie hotnews. Anul trecut, compania a avut pierderi de 141 milioane euro. De altfel, încă de dinainte de criza provocată de Covid-19, Renault estima pierderi. Acum, situația s-a acutizat.

Situația financiară este gravă și Renault va anunța un plan de restructurare pe 29 mai. Planul ar fi să se realizeze economii anuale de 2 miliarde euro până în 2022. Se vorbește, de asemenea, despre un împrumut de 5 miliarde de euro, garantat de statul francez.

Uzinele afectate ar fi cele din Rusia și Coreea de Sud. Cea mai controversată idee este însă cea privind închiderea a trei uzine din Franța. D asemeena, vor să transforme o uzină în de asamblare auto în uzină de construcție a bateriilor pentru mașini electrice.

Statul francez nu vrea însă să fie închisă nicio uzină. Ar fi a treia oară când statul intervine pentru a salva Renault.

Amintim și că Luca de Meo, fostul șef al Seat, vine la conducerea Renault la 1 iulie. Acesta va avea o misiune grea. Renault va trebui să facă mașinile din nou atractive publicului. În timpul crizei provocată de Covid-19, acest lucru nu va fi deloc ușor.

Comentează pe FACEBOOK