Comenzile pentru serviciul e-mandat al Poștei Române s-au triplat

Comenzile pentru serviciul e-mandat al Poștei Române s-au triplat

Comenzile pentru serviciul e-mandat al Poștei Române s-au triplat față de aceeași perioadă a anului trecut.

E-mandat este produsul prin care operatorul național de servicii poștale oferă posibilitatea clienților de a remite pe cale electronică sume de bani nelimitate în lei către destinatari la orice adresă poștală sau direct în cont pentru persoane juridice.

Numărul comenzilor a crescut, în luna aprilie, de la 872, în 2019, la 2.591, în 2020.

Totodată, valoarea tranzacțiilor înregistrate în primul trimestru al anului s-a dublat, ajungând la 3,1 milioane de lei, față de 1,4 milioane de lei, în perioada similară a anului trecut.

În mediul urban, banii ajung la destinatar în 24 de ore de la depunerea sumei, iar în mediul rural în 48 de ore.

Serviciul poate fi accesat și online de pe site-ul Poștei Române.

Dincolo de cifre, ceea ce m-a mișcat cu adevărat a fost emoția transferată odată cu acest serviciu. De pe telefon sau de pe calculator, un tânăr a trimis bunicii sale, prin E-mandat, o sumă de bani. Odată cu banii, cu siguranța, toată iubirea și prețuirea lui. Iar poștașul a adus bunicii la poartă și banii, și gândurile nepotului. Bătrânii din satele izolate de munte sau familiile din Delta Dunării, care se bazau pe sprijinul celor dragi, au primit, prin E-mandat, banii de care aveau nevoie. Sunt imagini care mă emoționează și care demonstrează, încă o dată, că Poșta Română îşi duce pe mai departe misiunea: <Parte din viața ta>!”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române.

Comentează pe FACEBOOK