Român agresat de vameşii maghiari la Nădlac

Român agresat de vameşii maghiari la Nădlac

Un român care a stat 24 de ore în vama Nădlac ca să intre în ţară a avut un conflict violent cu un echipaj de vameşi maghiari. Scandalul a pornit de la mașina românului, care era parcată pe jumătatea drumului deoarece se formaseră două rânduri.

Fănică Bordînc lucrează ca şofer pe TIR în Belgia. Acesta povesteşte că era obosit şi sursescitat după toată aşteptarea.

Am venit în ţară pentru că am văzut că nu mai este nevoie să stai în carantină, ci doar în izolare. Sunt plecat de 30 de ani în străinătate. M-a anunţat un prieten despre situaţia din vamă, aşa că mi-am cumpărat provizii. Eram în maşină cu copilul şi cu soţia care este gravidă. Unii dintre cei care aşteptau în coloană la vamă intrau în faţă. Am încercat să discut cu ei, ca să nu le mai dea voie să iasă din coloană. Am ieşit din coloană şi am pus maşina, cu acordul tuturor, cam pe jumătatea drumului.“, a povestit românul, potrivit adevarul.

El a explicat că, la un moment dat, a venit de pe contrasens o patrulă formată din trei maşini, care a început să ţipe la el.

Le-am explicat în engleză ce se întâmplă şi de ce am procedat în acest fel. Unul dintre vameşii maghiari a dat cu uşa mașinii în mine în mod intenţionat. Am reuşit să mă retrag puţin. Au sărit alţi doi vameşi din dubă, care vorbeau în maghiară. Altul a venit la mine şi mi-a dat peste mână şi m-a împins. Am reacţionat şi eu, firesc. A venit apoi altcineva care a vorbit mai frumos şi a încercat să calmeze lucrurile.“, a mai povestit şoferul de TIR.

Comentează pe FACEBOOK