Bolnavii de cancer stau la cozi uriașe pentru tratament

Bolnavii de cancer stau la cozi uriașe pentru tratament

Zeci de persoane au stat, miercuri, la coadă în curtea Institutului Oncologic București, ca să intre la consultație sau tratament. Din cauza epidemiei de Covid-19, acești bolnavi au cam fost uitați de autorități. JURNALIST.RO a prezentat mai multe cazuri în care bolnavii de cancer pur și simplu erau condamnați la moarte.

Urmarește AICI un material cu un bolnav de cancer.

Odată instaurată starea de alertă, aceștia au primit o șansă. Doar că în curtea Institutului Oncologic București nicio măsură anti-Covid-19 nu a fost respectată. Cei mai vulnerabili dintre noi stăteau înghesuiți așteptând o speranță. 

Imaginile au fost făcute publice de Cristina Severin pe Facebook.

„Domnule doctor Raed Arafat, domnule Orban, sunteti sigur ca protocoalele anticovid 19 din spitale sunt ceea ce trebuie pentru bolnavii romani? Imaginile atasate sunt de dimineata, de la Institutul Oncologic Bucuresti. Ele surprind pacientii care trebuie sa urmeze tratamentul, deci bolnavii de cancer, care stau cu orele la coada pentru perfuzii si ce mai au de facut.

Domnule Arafat, ati vorbit aseara, in emisiunea lui Ionut Cristache, despre grupuri, depistate de SRI, care urmaresc raspandirea de fake-news-uri, respectiv alterarea starii de „armonie” care domneste in Romania.

Va asigur ca fotografiile sunt reale, netrucate, facute de unul dintre pacientii care a stat mai bine de o ora la coada si mai avea mult pana sa intre in IOB. Cred ca a si plecat. Omul plangea si spunea ca ‘isi bat joc de noi’. Cred ca se referea la dumneavoastra si la Guvern. De fapt, sunt sigura”, a scris aceasta pe reteaua sociala.

Bogdan Tănase, director medical al Institutului Oncologic Bucuresti, spune ca aglomeratia a fost cauzata de doi factori: au venit mai multi pacienti decat de obicei, dar au fost introduse si filtre suplimentare pentru pacientii care fac tratament in unitatea spitaliceasca.

Comentează pe FACEBOOK