luni 17 iunie 2024

Restricţii de trafic din cauza COVID-19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Au intrat în vigoare deciziile Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă (CNSSU) privind impunerea unor restricţii de trafic dinspre şi înspre statele afectate de infecţia cu noul coronavirus, COVID-19.

Astfel, toate zborurile pe ruta România-Italia şi retur sunt suspendate timp de 14 zile, până pe data de 23 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire.

De asemenea, operatorii aerieni sunt obligaţi să comunice cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia, China, Iran şi Coreea de Sud către România, cu escală, faptul că vor intra în carantină sau autoizolare pe teritoriul ţării noastre şi, în aceleaşi condiţii, să nu permită îmbarcarea persoanelor de altă cetăţenie decât cea română.

Totodată s-a instituit suspendarea transportului rutier de persoane prin servicii regulate, regulate speciale şi ocazionale în trafic internaţional pentru toate cursele efectuate de către operatorii de transport spre Italia şi din Italia spre România începând cu data de 10.03.2020 ora 12:00 până în data de 31.03.2020 ora 12:00 a României.

„Operatorii de transport rutier care efectuează servicii regulate, regulate speciale si servicii ocazionale care tranzitează Italia au obligaţia de a comunica cetăţenilor români care se vor îmbarca din Italia către România, faptul că vor intra în carantină/autoizolare pe teritoriul României şi îşi vor asuma responsabilitatea prin completarea unei declaraţii pe propria răspundere la îmbarcarea în autobuz”, se arată în decizia CNSSU.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro