luni 22 aprilie 2024

Ultimele restricții din România din cauza Covid-19

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Secretarul de stat Raed Arafat a anunţat miercuri suspendarea temporară a distribuţiei medicamentelor esenţiale pentru tratarea coronavirusului, în afara României.

„Suspendarea temporară, pentru o perioadă de 6 luni, a distribuţiei medicamentelor, dispozitivelor medicale şi materialelor sanitare esenţiale în prevenţia şi tratarea infecţiei cu COVID-19, în afara teritoriului României. Lista de medicamente, dispozitive medicale şi materiale sanitare va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii”, a spus acesta.

De asemenea, Arafat face apel la entităţile private să îşi decaleze programul de lucru, pentru sectorul public solicitarea fiind obligatorie.

Recomandarea decalării de către entităţile private, inclusiv operatorii economici cu un număr de peste 99 de angajaţi, a programului de lucru pentru personalul care se deplasează cu mijloacele de transport în comun. Recomandarea se aplică la nivelul municipiului Bucureşti şi a municipiilor reşedinţă de judeţ, începând de mâine, 12 martie, până la data de 31 martie, cu posibilitatea de prelungire. (…) Pentru instituţiile publice, decalarea programului este obligatorie, în aceleaşi condiţii menţionate mai sus, în perioada 12-31 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire”, a spus Arafat.

Totodata, acţiunile culturale, sportive, religioase, care implică mai mult de 100 de persoane, desfăşurate în spaţii închise, sunt restricţionate.

Secretarul de stat a mai anunţat miercuri ca Spitalul ”Dimitrie Gerota” din Capitală, unde a fost internat fostul cadru MAI, intra in carantina. Cel putin un medic este confirmat cu Covid-19, din cauza barbatului de 60 de ani care a mintit autoritatile

”Spitalul Gerota este de azi introdus în carantină, astfel încât pacienţii şi personalul rămân în carantină timp de 14 zile”, a afirmat secretarul de stat.

Arafat mai recomanda suspendărea activităţii didactice din învăţământul superior, până la data de 31 martie, cu posibilitatea prelungirii, dar şi utilizarea unor metode didactice alternative de învăţământ.

De asemenea, acesta a precizat ca nu se impune inchiderea Capitalei saua  judetului Ilfov.

În acest moment, în România sunt 31 de cazuri de coronavirus. Șase dintre acestea au fost deja vindecate.

Ultima victimă este vorba de un bărbat în vârstă de 42 ani, confirmat la Iași. Acesta s-a întors din Veneția pe 2 martie, a prezentat simptome începând din 4 martie și a fost internat pe 10 martie. În acest moment se află la Spitatul de Boli Infecțioase din Iași.

Amintim că pacientul 30 este, de fapt, primul medic infectat cu coronavirus din România. Este vorba despre o femeie de 43 de ani, care lucrează la Spitalul ”Dimitrie Gerota” din București, fiind contact al pacientului 17, fostul cadru MAI, care nu a declarat faptul că a călătorit în Israel,după cum a menționat prima dată JURNALIST.RO AICI.

Bărbatul care a îmbolnăvit deja alte șase persoane, comisar șef și fost șef la Poliția Capitalei, a mințit autoritățile cu privire istoricul deplasărilor sale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro