miercuri 29 noiembrie 2023

Revolta medicilor: Incompetenţă, comandă politică sau amândouă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Incompetenţă, comandă politică sau amândouă . Breasla medicală aflată în prima linie este revoltată de gestionarea catastrofală a valului al patrulea de COVID-19 de către autorităţi şi le reproşează că n-au făcut nimic pentru a preîntâmpina criza sanitară.

Raluca Mihaela Bercea, medic de ATI la Spitalul de Urgenţă Ploieşti, i-a reamintit preşedintelui Iohannis, chiar pe pagina lui de Facebook, declaraţiile din vară prin care acesta susţinea că pandemia a fost învinsă.

„Domnule preşedinte, ştiţi cum arată un izolator COVID în UPU? Cum stau viii cu oxigen cu morţii pe lângă ei, cum personalul este epuizat şi neputincios, cum nu zăreşti decât răzleţ câte un pacient vaccinat, cum locurile în spitale s-au sfârşit de mult în aceste condiţii? Astăzi am coborât, ca în fiecare zi, în UPU şi nu am mai avut cum ajuta pe nimeni, 91 de pacienţi pe băncuţe, paturi, peste tot, ale căror gemete de suferinţă nu pot fi uitate uşor de noi, cei care lucrăm cu pacienţii cu COVID din martie 2020.

Nu îmi sună în minte, adaugă medicul de ATI, decât mesajul d-voastră şi al fostului prim-ministru din vară în care ne anunţaţi cum pandemia a fost învinsă, în timp de alte ţări din Europa se luptau cu noul val… şi ce urmează, adică noul val, este ceva mult mai înfricoşător privind către noua tulpina din Anglia. Sunt convinsă că specialiştii pe care îi consultaţi vă vor informa”, a mai Raluca Mihaela Bercea.

De asemenea, Prof.dr. Cristian Băicuş, şef secţie la Spitalul Colentina, susţine că de vină pentru situaţia actuală este şi Raed Arafat, „comandantul acţiunii, care a votat în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă împotriva carantinării recomandate de specialiştii de la „Balş“ şi INSP”.

Scopul guvernanţilor şi al Conducătorului acţiunii este ca aceşti pacienţi să nu mai moară la vedere”, spune mediculd e la Spitalul Coletina, potrivit Adevarul.

La rândul lui, dr. Constantin Cucu, medic primar endocrinolog la Institutul Parhon din Bucureşti, i-a îndemnat pe oameni să nu mizeze prea mult pe schemele de tratament în combaterea COVID-19.

Nu există Redemsivir, Claritromicină, Hidroxocloroquină, Faviparivir, Ivermectină, anticorpi monoclonali, Tocilozumab, Arivir. Nu în înţelegerea de cură. De remediu indiscutabil. De omorâre a virusului şi a bolii şi de asigurare a pacientului că va scăpa. 

Sigur că medicii, sistemele de sănătate, comisiile şi ministerele au scheme de tratament. Este obligatoriu să avem, că doar nu o să ne uităm ca proştii la bolnavi. De ce scriu asta? Ca să vă vaccinaţi. Să nu contaţi pe scheme de tratament, care nu prea ajută în combaterea virusului”, a atras atenţia acesta.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro