duminică 26 mai 2024

Deutsche Welle: Iohannis și Cîțu au gestionat haotic pandemia

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Presa străină nu a trecut cu vederea situația critică din sistemul sanitar românesc, generată de pandemia de coronavirus. Președintele Klaus Iohannis și guvernul condus de premierul Florin Cîțu au gestionat haotic pandemia timp de luni de zile și „nu au făcut aproape nimic” pentru a contracara scepticismul generalizat legat de vaccinul împotriva COVID-19, scrie publicația germană Deutsche Welle.

Unii comentatori au considerat discursul (lui Klaus Iohannis de marți seara, 19 octombrie – n.r.) cinic – deoarece Iohannis și guvernul pe care l-a susținut, condus de prim-ministrul Florin Cîțu, care este acum doar interimar, au acționat haotic în gestionarea pandemiei de luni de zile, au închis ochii și chiar au minimizat pericolele coronavirsului”, a scris Keno Verseck, într-un articol publicat miercuri de Deutsche Welle, potrivit G4Media.

Nemții amintesc că, în luna iunie, președintele Iohannis cataloga campania de vaccinare anti-COVID-19 din România drept un „succes” și anunța sfârșitul pandemiei.

De asemenea, de la Palatul Victoria, și Florin Cîțu susținea că pandemia a fost „eliminată”.

Experții în sănătate au avertizat tot timpul că rata de vaccinare este extrem de mică și că trebuie să ne pregătim pentru un val 4 agresiv, dar autoritățile nu au luat în seamă avertismentele acestora.

Dar guvernul a rămas în mare măsură inactiv și chiar a recurs la relaxări (relaxarea restricțiilor – n.r.). Cerința de a purta mască în instituțiile și magazinele publice a fost cu greu aplicată, iar restricțiile privind evenimentele de masă, cum ar fi certificatele de vaccinare sau testele, nu au fost adesea monitorizate. Nici guvernul nu a făcut apeluri puternice la vaccinare.

Oponenții vaccinării au putut să demonstreze nestingheriți în țară, iar sute de mii de știri false despre vaccinuri și programe de vaccinare circulă pe rețelele de socializare din România”, mai arată DW.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro